autor:

nicerose

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Aloo Matar(Cartofi cu mazare)

Autor: nicerose (Chef de cuisine)   
   Specific: 

India


    Reteta postata pe: 13 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nicerose (Chef de cuisine)   
Specific:  

India


Reteta postata pe: 13 iulie 2010

Ingrediente
2 cartofi medii, 200 g mazare congelata, 1 ceapa medie tocata, 1 lingurita pasta de ghimbir(2 cm de radacina de ghimbir data pe razatoare), 1 lingurita pasta de usturoi(3 catei de usturoi dati pe razatoare), 1 lingurita chimen macinat, 1 lingurita coriandru uscat macinat, 1/4 lingurita turmeric, 1/2 lingurita boia iute, 1 rosie tocata, 1 lingurita sare sau dupa gust, 3 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

2 voturi

Mod de preparare

Se pune uleiul la incins,se adauga ceapa ,se caleste pana devine sticloasa,se adauga ghimbirul si usturoiul si se prajeste un pic.Se poate adauga un pic de apa ca sa nu se arda.

Se adauga condimentele,se mai lasa un pic sa fiarba(daca e nevoie picam un pic de apa) apoi se pune rosia si se lasa sa se inmoaie bine.

Se adauga cartofii curatati,spalati si taiati cubulete si mazarea.

Se pune apa cat sa fiarba cartofii.(nu prea multa)

Cand s-au fiert legumele,mai lasam 5 minute la foc foarte mic pana ce iese uleiul la suprafata.

Se pune coriandru verde tocat cand este gata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aloo Matar(Cartofi cu mazare)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sufleu regal de legume

Sufleu regal de legume

Cartofii, morcovul, telina si pastarnacul se curata , se taie felii si se fierb in apa cu sare 5

8 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei pane

Dovlecei pane

Dovleceii spalati se taie in doua, pe latime, apoi fiecare jumatate feliata pe lungime, se pudreaza

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Foarte bun !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 14 iulie 2010

    O mancarica tare aromata!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

2 voturi

Ingrediente

  • 2 cartofi medii
  • 200 g mazare congelata
  • 1 ceapa medie tocata
  • 1 lingurita pasta de ghimbir(2 cm de radacina de ghimbir data pe razatoare)
  • 1 lingurita pasta de usturoi(3 catei de usturoi dati pe razatoare)
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita coriandru uscat macinat
  • 1/4 lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita boia iute
  • 1 rosie tocata
  • 1 lingurita sare sau dupa gust
  • 3 linguri ulei

Raporteaza reteta

Retete
de nicerose
Vinete umplute

Vinete umplute

Se da drumul la cuptor. Se spala vinetele si se taie pe jumatate pe lungime lasand coada intacta. Pe

5 voturi    3 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Orez cu pui(Chicken masala rice)

Orez cu pui(Chicken masala rice)

Se incalzeste uleiul,se prajeste puiul bine,se adauga ceapa,ghimbirul,morcovul si mazarea.Se adauga

4 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Chapli Peshawari Kebab

Chapli Peshawari Kebab

Se amesteca toate ingredientele,in afara de ou,foarte bine.Se lasa deoparte pentru 1/2 ora sa se

4 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Foarte bun !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Fasole cu piept de porc impletit la Doubletta