autor:

veronica

» » Aluaturi si Foietaje

ALUAT DE COZONAC

Autor: veronica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: veronica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 mai 2009

Ingrediente
1kg lapte, 2linguri faina, 25 oua, 1kg zahar, 1 pachetel vanilie, coaja de la o portocala +lamaie, 140gr drojdie, 500gr margarina, sare dupa gust, .faina cat cuprinde

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Se opareste 500gr lapte cu 2 linguri faina, se farama bine faina si se lasa la racit.
25 oua se bat cu 1 kg de zahar+coaja de la lamaie si portocala si vanilie.
140gr drojdie se inmoaie cu 500gr lapte si sare,este de dorit ca totul sa fie caldut,
se topeste margarina se impreuneaza toata compozitia de mai sus se pune faina cat cuprinde si se ung mainele la framantat pana cand se termina margarina,
se framanta aluatul o ora, pana se curata mainele .se lasa sa creasca o ora jumate,dupa care o mai framanti o data, si cand a crescut e bun de pus in tavi.din tot aluatul asta iese foarte multi cozonaci ,eu cand coc la tara fac toata reteta, dar cand coc la oras o fac in jumatate, e suficient pentru o familie de 4 persoane.pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "ALUAT DE COZONAC" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat foietaj

Cozonac cu aluat foietaj

Mod de preparare pentru aluat: intr-un vas se pune faina de grau si oul. Intr-un bol se pune drojdia,

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Retete de Pasti
Cozonac cu aluat oparit

Cozonac cu aluat oparit

100 g faina se opareste cu 200 ml lapte clocotit. Se lasa la racit si se amesteca cu drojdia lichefiata

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Pare ceva bun !

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 1kg lapte
  • 2linguri faina
  • 25 oua
  • 1kg zahar
  • 1 pachetel vanilie
  • coaja de la o portocala +lamaie
  • 140gr drojdie
  • 500gr margarina
  • sare dupa gust
  • .faina cat cuprinde

Raporteaza reteta

Retete
de veronica
TORT CU FRUCTE(simplu)

TORT CU FRUCTE(simplu)

Se bate crema cu 200gr lapte,si frisca cu 200gr lapte, se tine

13 voturi    7 comentarii
1h
Torturi
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Pare ceva bun !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Branzoaice moldovenesti