autor:

veronica

» » Aluaturi si Foietaje

ALUAT DE COZONAC

Autor: veronica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 06 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: veronica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 06 mai 2009

Ingrediente
1kg lapte, 2linguri faina, 25 oua, 1kg zahar, 1 pachetel vanilie, coaja de la o portocala +lamaie, 140gr drojdie, 500gr margarina, sare dupa gust, .faina cat cuprinde

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Se opareste 500gr lapte cu 2 linguri faina, se farama bine faina si se lasa la racit.
25 oua se bat cu 1 kg de zahar+coaja de la lamaie si portocala si vanilie.
140gr drojdie se inmoaie cu 500gr lapte si sare,este de dorit ca totul sa fie caldut,
se topeste margarina se impreuneaza toata compozitia de mai sus se pune faina cat cuprinde si se ung mainele la framantat pana cand se termina margarina,
se framanta aluatul o ora, pana se curata mainele .se lasa sa creasca o ora jumate,dupa care o mai framanti o data, si cand a crescut e bun de pus in tavi.din tot aluatul asta iese foarte multi cozonaci ,eu cand coc la tara fac toata reteta, dar cand coc la oras o fac in jumatate, e suficient pentru o familie de 4 persoane.pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "ALUAT DE COZONAC" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Aluat fraged,moldovenesc pt cozonac si pasca

Aluat fraged,moldovenesc pt cozonac si pasca

Din faina cernuta se prepara mai intai maiaua.O parte din faina se opareste cu 3/4 pahar de lapte

30 voturi    6 comentarii
6h
Dulciuri diverse
Cozonac cu aluat oparit

Cozonac cu aluat oparit

100 g faina se opareste cu 200 ml lapte clocotit. Se lasa la racit si se amesteca cu drojdia lichefiata

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Retete de Pasti

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

    Pare ceva bun !

Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • 1kg lapte
  • 2linguri faina
  • 25 oua
  • 1kg zahar
  • 1 pachetel vanilie
  • coaja de la o portocala +lamaie
  • 140gr drojdie
  • 500gr margarina
  • sare dupa gust
  • .faina cat cuprinde

Raporteaza reteta

Retete
de veronica
TORT CU FRUCTE(simplu)

TORT CU FRUCTE(simplu)

Se bate crema cu 200gr lapte,si frisca cu 200gr lapte, se tine

11 voturi    7 comentarii
1h
Torturi
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Pare ceva bun !

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Grisine de dovleac