ALUAT DE COZONAC

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1kg lapte
  • 2linguri faina
  • 25 oua
  • 1kg zahar
  • 1 pachetel vanilie
  • coaja de la o portocala +lamaie
  • 140gr drojdie
  • 500gr margarina
  • sare dupa gust
  • .faina cat cuprinde

Mod de preparare

Se opareste 500gr lapte cu 2 linguri faina, se farama bine faina si se lasa la racit.

25 oua se bat cu 1 kg de zahar+coaja de la lamaie si portocala si vanilie.

140gr drojdie se inmoaie cu 500gr lapte si sare,este de dorit ca totul sa fie caldut,

se topeste margarina se impreuneaza toata compozitia de mai sus se pune faina cat cuprinde si se ung mainele la framantat pana cand se termina margarina,

se framanta aluatul o ora, pana se curata mainele .se lasa sa creasca o ora jumate,dupa care o mai framanti o data, si cand a crescut e bun de pus in tavi.din tot aluatul asta iese foarte multi cozonaci ,eu cand coc la tara fac toata reteta, dar cand coc la oras o fac in jumatate, e suficient pentru o familie de 4 persoane.pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise