autor:

veronica

» » Aluaturi si Foietaje

ALUAT DE PAINE vero

Autor: veronica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: veronica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 mai 2009

Ingrediente
1kg faina, 1cub de drojdie, 1lingurita sare, 1 pahar de ulei., apa, sau lapte.

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina ci drojdia si sarea si se pune apa sau lapte caldut pana se obtine un aluat moale,se framanta cu ulei foarte bine.
Cand a crescut aluatul se pune in tava ,se mai lasa sa creasca, se baga la cuptor bine incins.
Cand e gata o ungem cu ulei si o mai lasam 30 minute la cuptor,dar cu focul oprit, sa se inmoaie coaja. pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "ALUAT DE PAINE vero" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Melomakarona

Melomakarona

Aluat: Coniacul se amesteca cu bicarbonatul,scortisoara cu coaja de portocale,uleiul cu zaharul

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti Serpantine

Biscuiti Serpantine

1. Margarina se freaca cu zaharul si zaharul vanilat. 2. Se adauga ouale si se amesteca bine. 3.

5 voturi    6 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1kg faina
  • 1cub de drojdie
  • 1lingurita sare
  • 1 pahar de ulei.
  • apa
  • sau lapte.

Raporteaza reteta

Retete
de veronica
TORT CU FRUCTE(simplu)

TORT CU FRUCTE(simplu)

Se bate crema cu 200gr lapte,si frisca cu 200gr lapte, se tine

13 voturi    7 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Pasca bunicii