autor:

veronica

» » Aluaturi si Foietaje

ALUAT DE PAINE vero

Autor: veronica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: veronica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 mai 2009

Ingrediente
1kg faina, 1cub de drojdie, 1lingurita sare, 1 pahar de ulei., apa, sau lapte.

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina ci drojdia si sarea si se pune apa sau lapte caldut pana se obtine un aluat moale,se framanta cu ulei foarte bine.
Cand a crescut aluatul se pune in tava ,se mai lasa sa creasca, se baga la cuptor bine incins.
Cand e gata o ungem cu ulei si o mai lasam 30 minute la cuptor,dar cu focul oprit, sa se inmoaie coaja. pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "ALUAT DE PAINE vero" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Saratele

Saratele

Se amesteca componentele la mixer pana se formeaza un aluat care nu este prea tare se lasa la odihna

3 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Foccacia cu rosii uscate

Foccacia cu rosii uscate

Intr-un castron se cerne faina, iar in mijloc se face o adancitura in care se pune laptele batut

7 voturi    1 comentariu
2h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1kg faina
  • 1cub de drojdie
  • 1lingurita sare
  • 1 pahar de ulei.
  • apa
  • sau lapte.

Raporteaza reteta

Retete
de veronica
TORT CU FRUCTE(simplu)

TORT CU FRUCTE(simplu)

Se bate crema cu 200gr lapte,si frisca cu 200gr lapte, se tine

11 voturi    7 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Kürtős Kolacs (cozonac secuesc)