autor:

veronica

» » Aluaturi si Foietaje

ALUAT DE PAINE vero

Autor: veronica (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: veronica (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 mai 2009

Ingrediente
1kg faina, 1cub de drojdie, 1lingurita sare, 1 pahar de ulei., apa, sau lapte.

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina ci drojdia si sarea si se pune apa sau lapte caldut pana se obtine un aluat moale,se framanta cu ulei foarte bine.
Cand a crescut aluatul se pune in tava ,se mai lasa sa creasca, se baga la cuptor bine incins.
Cand e gata o ungem cu ulei si o mai lasam 30 minute la cuptor,dar cu focul oprit, sa se inmoaie coaja. pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "ALUAT DE PAINE vero" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Covrigi evreiesti

Covrigi evreiesti

Fierbeti laptele, luati vasul de pe foc, adaugati uleiul si zaharul pudra. Amestecati pana nu se

23 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Turte (ca la mama acasa)

Turte (ca la mama acasa)

Se pune faina intr-un lighenus, deasupra drojdia, sarea, zaharul si se adauga apa putin calduta peste

19 voturi    10 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 1kg faina
  • 1cub de drojdie
  • 1lingurita sare
  • 1 pahar de ulei.
  • apa
  • sau lapte.

Raporteaza reteta

Retete
de veronica
TORT CU FRUCTE(simplu)

TORT CU FRUCTE(simplu)

Se bate crema cu 200gr lapte,si frisca cu 200gr lapte, se tine

11 voturi    7 comentarii
1h
Torturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu nucă şi rahat