autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat de pita fara drojdie

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 17 august 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 17 august 2012

Ingrediente
2pahare de faina, 1lingurita de bicarbonat, 1/2lingurita de sare, 1pahar de iaurt sau lapte acru, 2linguri ulei de masline

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

12 voturi

Mod de preparare

Se pun faina bicarbonatul si sarea intr-un bol.Se toarna din laptele acru si se framanta aluatul se adauga si uleiul de masline si se cuprinde bine -daca aluatul este lipicios se adauga putina faina.Este un aluat fraged care se poate folosi imediat si nu trebuie dospit.

Din cantitatile astea ies 3 pite personale-vedeti foto.

Pe aluat se pune sos de rosii mai consistent,branza galbena sau mozarela,si ce mai doriti deasupra.

Se coace la 180 de grade aproape 30 de minute sau pana sunt aurii. Iese foarte bine si ptr copii este un deliciu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de pita fara drojdie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Panini integrale

Panini integrale

Se amesteca cele 2 tipuri de faina;se dizolva drojdia in putina apa calda cu lingurita de zahar;se

3 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Painici cu cascaval si muschi file

Painici cu cascaval si muschi file

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, presaram sarea. Frecam drojdia pana la dizolvare cu zaharul,

5 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 25 %
599.99 lei
449.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

15 min

12 voturi

Ingrediente

  • 2pahare de faina
  • 1lingurita de bicarbonat
  • 1/2lingurita de sare
  • 1pahar de iaurt sau lapte acru
  • 2linguri ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

11 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bine arata!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Pasca cu branza dulce si stafide