Aluat de pizza şi nişte propuneri

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Aluat de pizza şi nişte propuneri

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1,5 kg de făină
  • 1 pumn de tărâţe bio
  • 4 linguri de ulei
  • 1 linguriţă de sare
  • cam 1l de apă călduţă
  • 40 g de drojdie
  • 1 lingură de zahăr
  • Umpluturi:
  • Pentru plăcintă:
  • 2 kg de cartofi
  • 6-7 cepe mari
  • unsoare pentru călit
  • sare
  • piper
  • 1 ou de uns
  • Pentru pizza:
  • 1 cutie de brânză Philiadelphia
  • 1 cutie de scoici
  • 1 cutie de sardine
  • nişte ardei capia murat(sau gogoşar)
  • 2 pumni de spanac
  • 3 navets(napi franţuzeşti) În piaţă ziceau că sunt ridichi!(opţional)
  • sos de soia

Mod de preparare

Se amestecă zahărul, drojdia, puţină apă călduţă şi nişte făină. Se lasă la crescut.

Făina se cerne, se adaugă tărâţele, apa caldă cu sarea dizolvată, uleiul. Se frământă. Se adaugă şi drojdia şi se frământă iar. Iese un aluat mai moale care se lasă la crescut până îşî dublează volumul

În seara precedentă, am tăiat ceapa rondele fine şi am călit-o în unsoare. Am tăiat şi cartofii noi feliuţe subţiri şi le-am călit. Aşa se fac la mine în sat "lichiile" cu cartofi. Se adaugă sare şi piper după gust. Sa amestecaţi mereu să nu se prindă.

Umplutura asta se va pune rece în plăcintă. Le-am pus în tava unsă uşor cu ulei. Am făcut una în tavă, din ce a rămas după ce am făcut într-o tavă "lichie".

Am bătut un ou şi le-am uns. Le-am mai lăsat vreo 20 de minute în tavă până s-a încălzit cuptorul.

S-au copt cam într-o oră.

Din aluatul rămas am făcut o pizza mare. Spanacul şi napii raşi le-am călit şi am pus sos de soia şi puţin oţet balsamic. Data viitoare cred că rad nişte ţelină, e mai aromată. Cănd s-au răcit legumele, le-am amestecat cu brânza şi cu oul rămas de la uns. Am pus aluatul în tava de pizza, apoi am uns cu amestecul de brânză şi am pus deasupra restul ingredientelor.

Am ornat cu scoicile dintr-o conservă şi cu bucăţele de sardine din conservă în ulei. Ardeiul capia murat e foarte gustos şi îi dă o idee de acrişor. Aş pune şi ardei iute, dacă ar fi doar pentru mine.

Când ai musafiri, faci dintr-un aluat diverse umpluturi, pe gustul tuturor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise