aluat de placinta romaneasca.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 g faina - 2 linguri ulei - 1 pahar apa calda - 1 ou - 1 lingura otet - 200 g unt pentru foi - 1/2 lingurita sare Umplutura: - 500 g branza de vaci - 2-3 oua - 50 g stafide - 4 lingurite gris - 1 pahar lapte - 2 linguri zahar cu vanilie - coaja de lamaie - sare
  • Dificultate: redusa

Mod de preparare

Faina cernuta proaspat se pune intr-un castron si se face la mijloc o adancitura in care se toarna ulei, otet, apa, oua si sare. Se aduce faina cite putin spre mijloc cu virful unei linguri de lemn pina se formeaza aluatul. Apoi se trece coca pe scindura de aluat presarata cu faina si se framinta cu mina, batind bine aluatul de masa. Cind este gata (coca taiata cu un cutit face basicute), se imparte in 10 bucati egale, se unge fiecare cu putin ulei, se aseaza pe o scindura presarata cu faina si se acopera toate cu o cratita mare, incalzita (se pune peste cratita un vas cu apa fierbinte). Se lasa sa se odihneasca 30 minute.Fiecare bucata de aluat se ia si se intinde cu sucitorul,apoi se intinde din maini pe tava bine unsa, in foaie subtire avand grija sa nu se rupa si marginile foii sa vina peste peretii tavii.Se stropeste bine cu unt si se intinde la fel a doua foaie.Se intind in acest mod 5 foi, unse bine cu unt, apoi se pune umplutura pe toata suprafata,iar peste umplutura se intind celelalte 5 foi.Ultima foaie se unge cu unt, cu degetul se apasa pe marginile tavii, sa nu se lipeasca foile si se taie partea care atarna peste peretii tavii.Se coace la foc iute 1 ora.Branza de vaca se trece prin sita,cu o lingura de lemn se amesteca cu ouale, zaharul pisat cu vanilie, stafidele curatate, coaja de lamaie, putin gris fiert in lapte si racit, sare.

Mod de servire: Se serveste calda pudrata cu zahar

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise