autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

aluat de placinta romaneasca.

Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: neacsu laura (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 iunie 2008

Ingrediente
600 g faina - 2 linguri ulei - 1 pahar apa calda - 1 ou - 1 lingura otet - 200 g unt pentru foi - 1/2 lingurita sare Umplutura: - 500 g branza de vaci - 2-3 oua - 50 g stafide - 4 lingurite gris - 1 pahar lapte - 2 linguri zahar cu vanilie - coaja de lamaie - sare, Dificultate: redusa

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Faina cernuta proaspat se pune intr-un castron si se face la mijloc o adancitura in care se toarna ulei, otet, apa, oua si sare. Se aduce faina cite putin spre mijloc cu virful unei linguri de lemn pina se formeaza aluatul. Apoi se trece coca pe scindura de aluat presarata cu faina si se framinta cu mina, batind bine aluatul de masa. Cind este gata (coca taiata cu un cutit face basicute), se imparte in 10 bucati egale, se unge fiecare cu putin ulei, se aseaza pe o scindura presarata cu faina si se acopera toate cu o cratita mare, incalzita (se pune peste cratita un vas cu apa fierbinte). Se lasa sa se odihneasca 30 minute.Fiecare bucata de aluat se ia si se intinde cu sucitorul,apoi se intinde din maini pe tava bine unsa, in foaie subtire avand grija sa nu se rupa si marginile foii sa vina peste peretii tavii.Se stropeste bine cu unt si se intinde la fel a doua foaie.Se intind in acest mod 5 foi, unse bine cu unt, apoi se pune umplutura pe toata suprafata,iar peste umplutura se intind celelalte 5 foi.Ultima foaie se unge cu unt, cu degetul se apasa pe marginile tavii, sa nu se lipeasca foile si se taie partea care atarna peste peretii tavii.Se coace la foc iute 1 ora.Branza de vaca se trece prin sita,cu o lingura de lemn se amesteca cu ouale, zaharul pisat cu vanilie, stafidele curatate, coaja de lamaie, putin gris fiert in lapte si racit, sare.

Mod de servire: Se serveste calda pudrata cu zahar
Daca ti-a placut reteta noastra "aluat de placinta romaneasca." nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Cuib de viespi

Cuib de viespi

Aluat: -punem faina intr-un vas -drojdia + putin din zahrul retetei + putin din laptele caldut

10 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine alba impletita

Paine alba impletita

Am pus apa la incalzit. Drojdia am amestecat-o cu zahărul, iar când amestecul a devenit fluid,

6 voturi    6 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • 600 g faina - 2 linguri ulei - 1 pahar apa calda - 1 ou - 1 lingura otet - 200 g unt pentru foi - 1/2 lingurita sare Umplutura: - 500 g branza de vaci - 2-3 oua - 50 g stafide - 4 lingurite gris - 1 pahar lapte - 2 linguri zahar cu vanilie - coaja de lamaie - sare
  • Dificultate: redusa

Raporteaza reteta

Retete
de neacsu laura
prajitura cu visine

prajitura cu visine

se amesteca galbenusurile cu uleiul ca o maioneza si se baga la frigider pina batem albusurile.albusurile

1 vot    1 comentariu
40 min
Dulciuri diverse
tort cu fructe.

tort cu fructe.

Blatul se realizeaza dupa metoda generala. Se imparte in trei foi, se insiropeaza si se umplu cu

5 voturi    6 comentarii
1h
Torturi
Oua vopsite

Oua vopsite

Iei ouale le speli foarte bine cu apa calda si detergent si le clatesti la fel de bine. Le pui la

4 voturi    5 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu smantana si iaurt