autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat frantuzesc pripit

   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
500 gr. de faina, 300 gr. unt proaspat sau margarina, 1 ou, 4/5 pahar de apa, 1/2 lingurita sare, 1 lingurita zeama de lamiie sau otet

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

37 voturi

Mod de preparare

Pe scindura de aluat se cerne faina, se pune peste ea unt rece taiat in prealabil in bucatele mici si se toaca marunt cu cutitul. Dupa aceea, in faina amestecata cu unt se face o adincitura in care se toarna apa putin sarata, se adauga un ou, zeama de lamiie sau otet si se framinta. Se aduna aluatul in forma de minge, se acopera cu un servet si se da 30-40 minute la rece. Dupa aceea, se intinde si se intrebuinteaza pentru brinzoaice, pateuri, prajituri de casa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat frantuzesc pripit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine cu cartofi si seminte

Paine cu cartofi si seminte

Cu toate ca nu postez foarte des retetele mele de paine, sa stiti ca o prepar aproape zilnic in casa.

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa

Paine de casa

In bolul mixerului cu forma pentru framantat punem faina cernuta si drojdia care am dizolvat-o in

3 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

37 voturi

Ingrediente

  • 500 gr. de faina
  • 300 gr. unt proaspat sau margarina
  • 1 ou
  • 4/5 pahar de apa
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita zeama de lamiie sau otet

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
PASCA CU BRANZA