autor:

valentina ionita

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat pentru taitei de casa cu ou

Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: valentina ionita (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 martie 2009

Ingrediente
Taiteii se pot folosi la supe,ciorbe sau chiar la cataif sau sa faceti taitei cu lapte., , 1 ou (cand se foloseste ou de tara,taiteii vor avea o culoare galbuie,frumoasa foc), un praf de sare, faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat tarisor si bun pentru intins foaia pentru taitei

Dificultate: Redusa Timp: 15 min

51 voturi

Mod de preparare

Oul impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine.Apoi se intinde o foaie subtire,se ruleaza si se taie subtire sau mai gros in functie de preferinta dumneavoastra.Dupa ce se taie se lasa putin la zvantat pana vor fi folositi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru taitei de casa cu ou" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Drojdia+1 lingurita de zahar+1 lingurita de faina se amesteca iar treptat adaugam 100 ml lapte caldut

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Panettone

Panettone

Panettone este un soi de cozonac italienesc care se prepara cu ocazia sarbatorilor crestine, originea

0 voturi    1 comentariu
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine):

    Am folosit aceasta reteta pt taitei.Nu am inca masina pt fidea,cu toate ca intra in plan,si i-am taiat cu ajutorul cutitului.Noua ,oricum ,ne plac mai lati.

  • vera

    vera (Chef de cuisine):

    La fel pregatesc si eu taiteii de casa, nu adaug ulei, ii rulez, ii tai, ii las la uscat 2-3 ore;

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Multumesc mult tuturor...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 18 mai 2010

    Aceeasi reteta folosesc si eu pentru taiteii de casa.Sunt grozavi!

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

    Va multumesc mult pentru sfaturi si aprecieri...

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      Foarte buni si se fac intr-un timp scurt.Eu fac si pentru post taiteii de casa.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      O reteta foarte buna.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009

      Multumesc mult pentru aprecierile,sfaturile si comentariile postate...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009

      Imi plac foarte tare taiteii de casa.

    • patronik

      patronik (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2009

      Dak rulezi aluatul ies taietei mai lungi... eu le tai fasii si le suprapun si dai fin...asa se fac la noi.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009

      Eu mai adaug si o lingurita de ulei de masline, pentru a fi mai fraged aluatul.

    • Jenny

      Jenny (Maestru bucatar) , 28 martie 2009

      Daca vrei sa iti iasa mai multi taitei, dar nu ai oua suficiente, iti recomand sa adaugi apa cu o jumatate din coaja de ou pentru fiecare ou adaugat in coca

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

15 min

51 voturi

Ingrediente

  • Taiteii se pot folosi la supe,ciorbe sau chiar la cataif sau sa faceti taitei cu lapte.
  • 1 ou (cand se foloseste ou de tara,taiteii vor avea o culoare galbuie,frumoasa foc)
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat tarisor si bun pentru intins foaia pentru taitei

Raporteaza reteta

Retete
de valentina ionita
Rulada din omleta

Rulada din omleta

Fiecare omleta se face din 2 oua .Se bat cele 2 oua cu putin piper ,condimente, se amesteca cu putin

48 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua
Mucenici  de post la cuptor

Mucenici de post la cuptor

Din faina,drojdie,sare,zahar,margarina,ulei,apa minerala se framanta un aluat potrivit,nu foarte

95 voturi    32 comentarii
1h 30 min
Retete de post
Mucenici dobrogeni de post  fierti cu zeama si multa nuca

Mucenici dobrogeni de post fierti cu zeama si multa nuca

La 250 g mucenici se pun cam 2,5l apa la fiert. Se da apa in clocot cu zahar sau miere dupa gust,

74 voturi    17 comentarii
25 min
Retete de post

valentina ionita (Chef de cuisine)

Multumesc mult tuturor...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Chifle umplute cu ciuperci si branza