Reteta postata pe: 23 martie 2009
Ingrediente
Taiteii se pot folosi la supe,ciorbe sau chiar la cataif sau sa faceti taitei cu lapte., , 1 ou (cand se foloseste ou de tara,taiteii vor avea o culoare galbuie,frumoasa foc), un praf de sare, faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat tarisor si bun pentru intins foaia pentru taitei
Dificultate: Redusa | Timp: 15 min
Mod de preparare
Oul impreuna cu praful de sare si faina se amesteca si se framanta bine.Apoi se intinde o foaie subtire,se ruleaza si se taie subtire sau mai gros in functie de preferinta dumneavoastra.Dupa ce se taie se lasa putin la zvantat pana vor fi folositi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat pentru taitei de casa cu ou" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta
37 voturi
17 comentarii
2h 30 min
Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie)
Se lucreaza doar cu furculita,
114 voturi
35 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010
Foarte buni si se fac intr-un timp scurt.Eu fac si pentru post taiteii de casa.
maria mihalache (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009
O reteta foarte buna.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 octombrie 2009
Multumesc mult pentru aprecierile,sfaturile si comentariile postate...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2009
Imi plac foarte tare taiteii de casa.
patronik (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2009
Dak rulezi aluatul ies taietei mai lungi... eu le tai fasii si le suprapun si dai fin...asa se fac la noi.
mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2009
Eu mai adaug si o lingurita de ulei de masline, pentru a fi mai fraged aluatul.
Jenny (Maestru bucatar) , 28 martie 2009
Daca vrei sa iti iasa mai multi taitei, dar nu ai oua suficiente, iti recomand sa adaugi apa cu o jumatate din coaja de ou pentru fiecare ou adaugat in coca