autor:

autor

» » Aluaturi si Foietaje

Aluat placinta post

   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
1 cana apa, 1 cana ulei, 1 cana zahar, 2 cani faina, 1 pachet bicarbonat sodiu, o lingurita otet

Dificultate: Redusa Timp: 1h

60 voturi

Mod de preparare

Intr-o oala mai mare se pune apa la fiert impreuna cu zaharul. Dupa ce a dat un clocot, se adauga uleiul si se trage oala de pe foc. Se adauga faina in ploaie, amestecand continuu, dupa care se pune bicarbonatul stins cu otet. Aluatul capata o consistenta prin apa fiarta. Se foloseste pentru absolut orice fel de umplutura. Are calitatea de a ramane fraged mult timp.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat placinta post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Painici aducatoare de noroc.

Painici aducatoare de noroc.

In primul rand trebuie sa-i multumesc pentru reteta lui Pocahontas. Se pune faina intru-n castron

3 voturi    3 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu gem si sos de ciocolata

Clatite cu gem si sos de ciocolata

Faina cernuta se amesteca cu apa, zaharul vanilat, coaja de lamaie, putina sare, avem grija sa nu

14 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    angela , 16 noiembrie 2013

    aluatul iese f. moale, se toarna in tava sau se mai pune faina, se ruleaza, vreau detalii?!!!!!merci mult

  • Fara foto

    Ica Mihai , 16 noiembrie 2013

    se lasa la racit aluatul si dupa ceea se pune bicarbonatul sau imediat?

  • Anisoara_Rosca

    Anisoara_Rosca (Bucatar) , 05 iulie 2013

    strashnik aluat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Fara foto

      diana , 10 martie 2010

      aluatul nu este tocmai bun!!...cu foarte mult ulei,nu stiu de ati mai recomandat si la alte bucatarese... prea mult ulei si gust de bicarbonat !... probabil ca n'ai fost explicita in cantitati..:-j

    • Fara foto

      Teo , 09 martie 2010

      Ce inseamna un pachet de bicarbonat de sodiu/ Eu am un pachet de 50 gr si altul de 80 gr. O lingurita de bicarbonat ar fi de ajuns ? Multumesc.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Foarte bun aluatul.Si eu il pregatesc astfel,doar ca nu adaug zahar...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

60 voturi

Ingrediente

  • 1 cana apa
  • 1 cana ulei
  • 1 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 1 pachet bicarbonat sodiu
  • o lingurita otet

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

102 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive

angela

aluatul iese f. moale, se toarna in tava sau se mai pune faina, se ruleaza, vreau detalii?!!!!!merci mult

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate