autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

ALUAT PTR PIZZA

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 09 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 09 iunie 2009

Ingrediente
7pahare de faina, 50 gr de drojdie proaspata, 21/2 pahare de apa, 1/4 pahar de ulei de masline (nu este obligatoriu el da un gust bun aluatului), 1 lingurita de sare, 2 linguri de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 2h

14 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se pune drojdia faramitata si zaharul si se adauga 1/2 pahar de apa si lasa sa creasca 10 minute.
In alt bol se cerne faina se adauga sarea si se amesteca putin ca sarea sanu vina in contact direct cu drojdia din maia.Se adauga maiaua si uleiul si se framinta dupa care se adauga treptat apa calduta pina se face un aluat.Se framinta 3 minute si se lasa la dospit intr-un vas uns cu putin ulei.Cind isi dubleaza volumul,il prelucram ca aerul sa iese si mai lasam la dospit 15 minute.SE poate imparti in doua ptr 2 foi de marimea tavii cuptorului sau ptr 15 portii personale.
Din acelasi aluat se pot face si piinicele gustoase.
Daca ti-a placut reteta noastra "ALUAT PTR PIZZA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Spanakopita

Spanakopita

Se pun frunzele de spanac la fiert in apa cu sare. Intre timp se curata ceapa, usturoiul si sa calesc

12 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu mac

Covrigi cu mac

Am impresia ca am capatat, fara premeditare, un obicei din a prepara paine in casa, la sfarsit de

13 voturi    4 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 18 iulie 2009

    Aluatul este bun si pentru a pregati piinicele de casa mai ales ptr copii cind merg la scoala.

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    E bun aluatul. Felicitări!

Dificultate

Redusa

Timp

2h

14 voturi

Ingrediente

  • 7pahare de faina
  • 50 gr de drojdie proaspata
  • 21/2 pahare de apa
  • 1/4 pahar de ulei de masline (nu este obligatoriu el da un gust bun aluatului)
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

11 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Aluatul este bun si pentru a pregati piinicele de casa mai ales ptr copii cind merg la scoala.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Crantanele cu masline