autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

ALUAT PTR PIZZA

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 09 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 09 iunie 2009

Ingrediente
7pahare de faina, 50 gr de drojdie proaspata, 21/2 pahare de apa, 1/4 pahar de ulei de masline (nu este obligatoriu el da un gust bun aluatului), 1 lingurita de sare, 2 linguri de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 2h

14 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se pune drojdia faramitata si zaharul si se adauga 1/2 pahar de apa si lasa sa creasca 10 minute.
In alt bol se cerne faina se adauga sarea si se amesteca putin ca sarea sanu vina in contact direct cu drojdia din maia.Se adauga maiaua si uleiul si se framinta dupa care se adauga treptat apa calduta pina se face un aluat.Se framinta 3 minute si se lasa la dospit intr-un vas uns cu putin ulei.Cind isi dubleaza volumul,il prelucram ca aerul sa iese si mai lasam la dospit 15 minute.SE poate imparti in doua ptr 2 foi de marimea tavii cuptorului sau ptr 15 portii personale.
Din acelasi aluat se pot face si piinicele gustoase.
Daca ti-a placut reteta noastra "ALUAT PTR PIZZA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Inima  de foitaj cu crema

Inima de foitaj cu crema

Pe o suprafata presarata usor cu faina,se intind foile de aluat.Se decupeaza fiecare in forma de

5 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Focacia

Focacia

Se amesteca faina cu drojdia si sarea dupa care se adauga apa si se framanta.La sfarsit se incorporeaza

9 voturi    5 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 18 iulie 2009

    Aluatul este bun si pentru a pregati piinicele de casa mai ales ptr copii cind merg la scoala.

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    E bun aluatul. Felicitări!

Dificultate

Redusa

Timp

2h

14 voturi

Ingrediente

  • 7pahare de faina
  • 50 gr de drojdie proaspata
  • 21/2 pahare de apa
  • 1/4 pahar de ulei de masline (nu este obligatoriu el da un gust bun aluatului)
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

9 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

10 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Aluatul este bun si pentru a pregati piinicele de casa mai ales ptr copii cind merg la scoala.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine facuta in casa