Intr-un bol se pune drojdia faramitata si zaharul si se adauga 1/2 pahar de apa si lasa sa creasca 10 minute.
In alt bol se cerne faina se adauga sarea si se amesteca putin ca sarea sanu vina in contact direct cu drojdia din maia.Se adauga maiaua si uleiul si se framinta dupa care se adauga treptat apa calduta pina se face un aluat.Se framinta 3 minute si se lasa la dospit intr-un vas uns cu putin ulei.Cind isi dubleaza volumul,il prelucram ca aerul sa iese si mai lasam la dospit 15 minute.SE poate imparti in doua ptr 2 foi de marimea tavii cuptorului sau ptr 15 portii personale.
Din acelasi aluat se pot face si piinicele gustoase.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii