autor:

kok miori

» » Aluaturi si Foietaje

ALUAT PTR PIZZA

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Israel


    Reteta postata pe: 09 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Israel


Reteta postata pe: 09 iunie 2009

Ingrediente
7pahare de faina, 50 gr de drojdie proaspata, 21/2 pahare de apa, 1/4 pahar de ulei de masline (nu este obligatoriu el da un gust bun aluatului), 1 lingurita de sare, 2 linguri de zahar

Dificultate: Redusa Timp: 2h

14 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol se pune drojdia faramitata si zaharul si se adauga 1/2 pahar de apa si lasa sa creasca 10 minute.
In alt bol se cerne faina se adauga sarea si se amesteca putin ca sarea sanu vina in contact direct cu drojdia din maia.Se adauga maiaua si uleiul si se framinta dupa care se adauga treptat apa calduta pina se face un aluat.Se framinta 3 minute si se lasa la dospit intr-un vas uns cu putin ulei.Cind isi dubleaza volumul,il prelucram ca aerul sa iese si mai lasam la dospit 15 minute.SE poate imparti in doua ptr 2 foi de marimea tavii cuptorului sau ptr 15 portii personale.
Din acelasi aluat se pot face si piinicele gustoase.
Daca ti-a placut reteta noastra "ALUAT PTR PIZZA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Paine cu seminte de in

Paine cu seminte de in

In covata de lemn se amesteca faina cu drojdia uscata, semintele de in si sarea . Se adauga apa

3 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu finetti

Clatite cu finetti

intr-un bol de plastic de 1 litru, puneti ouale, untdelemnul, esenta de rom, coaja razuita de lamaie,

2 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 27 %
299.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 18 iulie 2009

    Aluatul este bun si pentru a pregati piinicele de casa mai ales ptr copii cind merg la scoala.

  • Crystyna

    Crystyna (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    E bun aluatul. Felicitări!

Dificultate

Redusa

Timp

2h

14 voturi

Ingrediente

  • 7pahare de faina
  • 50 gr de drojdie proaspata
  • 21/2 pahare de apa
  • 1/4 pahar de ulei de masline (nu este obligatoriu el da un gust bun aluatului)
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de zahar

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

8 voturi    1 comentariu
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

29 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

9 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

kok miori (Chef de cuisine)

Aluatul este bun si pentru a pregati piinicele de casa mai ales ptr copii cind merg la scoala.

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine Foccacia