autor:

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Amandina

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
Pentru blat:, 6oua, 100g zahar, 3 linguri de sirop din zahar caramelizat (2-3 linguri de zahar caramelizat si "stins" cu 3 linguri de apa), 30ml ulei, 1 cana de faina amestecata cu o ligurita de praf de copt, esente dupa gust, 3 linguri de cacao, , Pentru crema:, 1 pachet de unt, 100g zahar, 2-3 linguri cacao, esenta de rom, 2 galbenusuri (astea sunt prevazute in reteta originala,eu am renuntat la ele), , Pentru glazura:, 100 g ciocolata, 50 g unt, 50 ml frisca lichida, , Se mai poate face o glazura de fondant.Eu folosesc din cel cumparat.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

38 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu zaharul si un praf de sare,ca la bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul,esenta si siropul de zahar. Se toarna totul peste albusul batut, apoi se pune faina amestecata cu cacaoa si praful de copt,in ploaie, si se amesteca pina la omogenizare.
Se coace in tava tapeta cu hartie de copt,in cuptorul incins la 180 de grade,timp de aproximativ jumatate de ora.

Crema:
Se topeste untul,dar nu complet,sa mai ramana bucati netopite.
Se mixeaza pana se ingheaga din nou. Dureaza un pic acest proces,dar va rezulta o crema fina,foarte buna.Cand s-a inchegat se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste.Adaugam cacaoa si romul.

Glazura:
Se topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca.Se poate adauga si o lingura de rom sau coniac pentru aroma.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Amandina de post

Amandina de post

Prima oara pregatim siropul - fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul si dupa lasam sa se

13 voturi    0 comentarii
1h
Retete de post
Amandina

Amandina

Blatul: 6 oua se separa, se bat albusurile cu 200g de zahar in care se adauga 30 ml apa, apoi se

61 voturi    28 comentarii
2h 30 min
Prajituri

  • 28 comentarii

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 30 mai 2010

    Foarte frumoasa, delicioasa!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

    Arata foarte bine !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Felicitari !

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Foarte frumos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 13 ianuarie 2010

      Ce pofta mi-ai facut!!!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 06 ianuarie 2010

      Super prezentarea facuta,felicitari.

    • oana , 04 decembrie 2009

      super

    • miha278 , 12 octombrie 2009

      Kok, am folosit o cana de 240 ml, ceea ce inseamna cca 140 g faina. O zi buna!

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 11 octombrie 2009

      Arata splendide amandinele dar nu-mi este clara cantitatea de faina -ce inseamna o cana de faina 200gr sau 250 de grame? Te-asi ruga sa-mi raspunzi caci doresc sa pregatesc reteta.

    • RCC79 , 03 august 2009

      Foarte bune;eu am umplut amandinele cu crema de prajituri cu gust de ciocolata,trufe si rom de la DR.OETKER. Delicioase!!!

    • mada , 17 iulie 2009

      E o porcaarie .....nu spui nimik despre taierea blatului si umplere.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Super prezentare,felicitari sigur am sa o fac si eu.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 27 iunie 2009

      Clara reteta si prezentarea foarte buna.Felicitari!

    • miha278 (Chef de cuisine) , 10 iunie 2009

      Cristina,eu am cumparat de la o firma ce vinde en-gros produse pentru cofetarie-patiserie. Chiar nu stiu daca se gaseste si in supermarket,nu m-am uitat.Dar cred ca poti inlocui cu succes cu serbet. ;)

    • cristina 203 (Bucatar) , 08 iunie 2009

      Se gaseste fondant in comert, daca da pe unde?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      Arata de nota 25, eu personal sunt topita dupa amandine,imi plac la nebunie(cam tot ce este cu ciocolata imi place)si aveti si prezentarea foarte reusita.Felicitari!!!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 03 iunie 2009

      Se vede foarte bine in poze ca blatul se taie in doua si se pune crema.Voi incerca reteta cat de curand si voi reveni.

    • ana , 11 mai 2009

      Ce se face cu blatul, in cate se taie, cum se umple, ce se face cu glazura. Sau se mananca separat?

    • miha278 (Chef de cuisine) , 11 mai 2009

      Ma bucur tare mult ca v-a placut reteta mea! :)

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 11 mai 2009

      Am fost foarte fericit sa realizez aceasta reteta deoarece mie imi plac foarte mult amandinele.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 mai 2009

      Si eu am alta reteta, dar am sa o incerc si pe asta si am sa fac glazura din fondant.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 02 mai 2009

      Foarte interesanta reteta si cred ca merita probata. Mi-au placut intotdeauna amandinele, este primul dulce care il maninc cind ma intorc acasa, bravo, ma bucur ca am gasit reteta:)

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2009

      Arata f bine prajitura, am si eu o reteta, dar putin diferita la ingrediente.

    • miha278 (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2009

      Naskwik,nu stiu ce sa-ti spun despre siropul de capsuni,n-am facut niciodata asa. Daca vei incerca,sa-mi spui si mie cum ai facut si cum a iesit.Imi plac foarte mult capsunile...:)

    • miha278 (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2009

      Naskwik,nu stiu ce sa-ti spun despre siropul de capsuna,n-am facut niciodata. Daca vei incerca sa-mi spui si mie cum ai facut si cum a iesit.Imi plac capsunile foarte tare...:)

    • miha278 (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2009

      Maria,orice varianta ai alege sunt sigura ca ii va placea tare mult nepotelului tau. ;)

    • Vekas

      Vekas (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2009

      Mi-ai facut pofta cu aceasta reteta, maine o voi face si eu pentru nepotelul meu.O voi acoperi cu glazura fondant, asa cum sugerezi si tu.

    • Anastasia

      Anastasia (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2009

      Salut! Ce zici daca as carameliza un sirop de capsuna in loc de zahar? Sau se folosesc doar la blatul fara cacao...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

38 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6oua
  • 100g zahar
  • 3 linguri de sirop din zahar caramelizat (2-3 linguri de zahar caramelizat si "stins" cu 3 linguri de apa)
  • 30ml ulei
  • 1 cana de faina amestecata cu o ligurita de praf de copt
  • esente dupa gust
  • 3 linguri de cacao
  • Pentru crema:
  • 1 pachet de unt
  • 100g zahar
  • 2-3 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 2 galbenusuri (astea sunt prevazute in reteta originala,eu am renuntat la ele)
  • Pentru glazura:
  • 100 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 50 ml frisca lichida
  • Se mai poate face o glazura de fondant.Eu folosesc din cel cumparat.

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

59 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumoasa, delicioasa!

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Caprese cu migdale