autor:

Gabytza_Gaby

» » , Prajituri, Retete de post

Amandina de post

Autor: Gabytza_Gaby (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabytza_Gaby (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Ingrediente
Blat:, 3 cani faina, 1 cana zahar, 3 linguri cacao, 1 si 1/2 plicuri praf de copt, 1 lingurita bicarbonat, un praf sare, 2 cani apa, sirop, 150 g zahar, 200 ml apa, , Crema:, 500 g margarina, 100 g zahar, 200 g zahar pudra, 4 linguri cacao, glazura, 1 ciocolata cu alune, 1 lingurita unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Prima oara pregatim siropul - fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul si dupa lasam sa se raceasca.



Amestecam faina, zaharul, cacaoa, sarea, praful de copt, lingurita de bicarbonat stinsa cu zeama de lamaie si o cana de apa. La sfarsit adaugam restul de apa si amestecam bine rezultand un aluat mai gros.



Tapetam o tava cu hartie de copt si rasturnam jumatate din compozitie. Dam la cuptor pentru cca 25-30 min sau pana trece testul cu scobitoarea. Procedam la fel si cu restul de compozitie.



Intre timp pregatim crema mixand margarina cu zaharul si cacao pana se topeste zaharul iar la sfarsit adaugam zaharul pudra si mai mixam 2 minute. Dam la frigider 10 minute.



Scoatem tava din cuptor si insiropam blatul cat timp este fierbinte. Pregatim o tava si punem primul blat dupa adaugam crema si dam la frigider pana se coace al 2 lea blat.



Dupa ce am insiropat si am racit al 2 lea blat ,scoatem prajitura din frigider si adaugam al 2 -lea blat deasupra.



Pregatim glazura topind ciocolata cu lingura de unt si o adaugam peste prajitura.



Dam la frigider minim 2-3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Pateuri cu branza vegetala

Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Retete de post
Pasta de naut cu salata de ardei kapia

Pasta de naut cu salata de ardei kapia

Curatam ceapa si o tocam marunt. Intr-o tigaie punem 3-4 linguri ulei, cand se incinge dam drumul

7 voturi    6 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 si 1/2 plicuri praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • un praf sare
  • 2 cani apa
  • sirop
  • 150 g zahar
  • 200 ml apa
  • Crema:
  • 500 g margarina
  • 100 g zahar
  • 200 g zahar pudra
  • 4 linguri cacao
  • glazura
  • 1 ciocolata cu alune
  • 1 lingurita unt

Raporteaza reteta

Retete
de Gabytza_Gaby
Tort diplomat cu fructe

Tort diplomat cu fructe

Blat - incalzim apa putin. Intr-un bol adaugam galbenusurile, apa si mixam cca 2 min dupa care adaugam

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Prajitura cremoasa

Prajitura cremoasa

Mixam ouale cu zahaul pana se topeste zaharul. Adaugam iaurtul impreuna cu untul topit pe baie de

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Negresa

Negresa

Amestecam zaharul, untul, cacao, laptele si le punem pe foc si lasam sa fiarba 3 minute. Dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Salata orientala cu fasole verde