autor:

Gabytza_Gaby

» » , Prajituri, Retete de post

Amandina de post

Autor: Gabytza_Gaby (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabytza_Gaby (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Ingrediente
Blat:, 3 cani faina, 1 cana zahar, 3 linguri cacao, 1 si 1/2 plicuri praf de copt, 1 lingurita bicarbonat, un praf sare, 2 cani apa, sirop, 150 g zahar, 200 ml apa, , Crema:, 500 g margarina, 100 g zahar, 200 g zahar pudra, 4 linguri cacao, glazura, 1 ciocolata cu alune, 1 lingurita unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Prima oara pregatim siropul - fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul si dupa lasam sa se raceasca.



Amestecam faina, zaharul, cacaoa, sarea, praful de copt, lingurita de bicarbonat stinsa cu zeama de lamaie si o cana de apa. La sfarsit adaugam restul de apa si amestecam bine rezultand un aluat mai gros.



Tapetam o tava cu hartie de copt si rasturnam jumatate din compozitie. Dam la cuptor pentru cca 25-30 min sau pana trece testul cu scobitoarea. Procedam la fel si cu restul de compozitie.



Intre timp pregatim crema mixand margarina cu zaharul si cacao pana se topeste zaharul iar la sfarsit adaugam zaharul pudra si mai mixam 2 minute. Dam la frigider 10 minute.



Scoatem tava din cuptor si insiropam blatul cat timp este fierbinte. Pregatim o tava si punem primul blat dupa adaugam crema si dam la frigider pana se coace al 2 lea blat.



Dupa ce am insiropat si am racit al 2 lea blat ,scoatem prajitura din frigider si adaugam al 2 -lea blat deasupra.



Pregatim glazura topind ciocolata cu lingura de unt si o adaugam peste prajitura.



Dam la frigider minim 2-3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
PIURE DE URZICI

PIURE DE URZICI

Urzicile se aleg si se spala foarte bine .Se fierb in apa cu putina sare cateva minute impreuna cu

24 voturi    12 comentarii
40 min
Retete de post
Mamaliga bucovineana, de cartofi

Mamaliga bucovineana, de cartofi

Se curata cartofii si se pun la fiert cu putina sare; dupa ce s-au fiert (in aproximativ 30 minute)

1 vot    0 comentarii
1h
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 si 1/2 plicuri praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • un praf sare
  • 2 cani apa
  • sirop
  • 150 g zahar
  • 200 ml apa
  • Crema:
  • 500 g margarina
  • 100 g zahar
  • 200 g zahar pudra
  • 4 linguri cacao
  • glazura
  • 1 ciocolata cu alune
  • 1 lingurita unt

Raporteaza reteta

Retete
de Gabytza_Gaby
Tort diplomat cu fructe

Tort diplomat cu fructe

Blat - incalzim apa putin. Intr-un bol adaugam galbenusurile, apa si mixam cca 2 min dupa care adaugam

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Prajitura cremoasa

Prajitura cremoasa

Mixam ouale cu zahaul pana se topeste zaharul. Adaugam iaurtul impreuna cu untul topit pe baie de

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Negresa

Negresa

Amestecam zaharul, untul, cacao, laptele si le punem pe foc si lasam sa fiarba 3 minute. Dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancarica de dovleac placintar Mancarica de dovleac placintar

Se taie miezul de pe coaja dovleacului in cubulete mici. Orezul spalat se acopera cu apa rece si se lasa o ora sa se inmoaie un pic. Se

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pateuri cu branza vegetala Pateuri cu branza vegetala

Intr-un bol punem faina, facem pe mijloc loc si turnam uleiul si sarea si praful de copt si incepem sa amestecam, dupa care adaugam

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Bile cu biscuiti si stafide