autor:

Gabytza_Gaby

» » , Prajituri, Retete de post

Amandina de post

Autor: Gabytza_Gaby (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabytza_Gaby (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 februarie 2015

Ingrediente
Blat:, 3 cani faina, 1 cana zahar, 3 linguri cacao, 1 si 1/2 plicuri praf de copt, 1 lingurita bicarbonat, un praf sare, 2 cani apa, sirop, 150 g zahar, 200 ml apa, , Crema:, 500 g margarina, 100 g zahar, 200 g zahar pudra, 4 linguri cacao, glazura, 1 ciocolata cu alune, 1 lingurita unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Prima oara pregatim siropul - fierbem apa cu zaharul pana se topeste zaharul si dupa lasam sa se raceasca.



Amestecam faina, zaharul, cacaoa, sarea, praful de copt, lingurita de bicarbonat stinsa cu zeama de lamaie si o cana de apa. La sfarsit adaugam restul de apa si amestecam bine rezultand un aluat mai gros.



Tapetam o tava cu hartie de copt si rasturnam jumatate din compozitie. Dam la cuptor pentru cca 25-30 min sau pana trece testul cu scobitoarea. Procedam la fel si cu restul de compozitie.



Intre timp pregatim crema mixand margarina cu zaharul si cacao pana se topeste zaharul iar la sfarsit adaugam zaharul pudra si mai mixam 2 minute. Dam la frigider 10 minute.



Scoatem tava din cuptor si insiropam blatul cat timp este fierbinte. Pregatim o tava si punem primul blat dupa adaugam crema si dam la frigider pana se coace al 2 lea blat.



Dupa ce am insiropat si am racit al 2 lea blat ,scoatem prajitura din frigider si adaugam al 2 -lea blat deasupra.



Pregatim glazura topind ciocolata cu lingura de unt si o adaugam peste prajitura.



Dam la frigider minim 2-3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina de post" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Brocolli in aburi

Brocolli in aburi

Se spala brocolli si se taie in ciorchine mici. Intr-o oala se pune apa (3 sferturi) sarea, otetul.

2 voturi    0 comentarii
15 min
Retete de post
Paste din orez cu sparanghel

Paste din orez cu sparanghel

Pastele de orez se pun in apa cu sare si se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se

0 voturi    2 comentarii
30 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 si 1/2 plicuri praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat
  • un praf sare
  • 2 cani apa
  • sirop
  • 150 g zahar
  • 200 ml apa
  • Crema:
  • 500 g margarina
  • 100 g zahar
  • 200 g zahar pudra
  • 4 linguri cacao
  • glazura
  • 1 ciocolata cu alune
  • 1 lingurita unt

Raporteaza reteta

Retete
de Gabytza_Gaby
Tort diplomat cu fructe

Tort diplomat cu fructe

Blat - incalzim apa putin. Intr-un bol adaugam galbenusurile, apa si mixam cca 2 min dupa care adaugam

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Prajitura cremoasa

Prajitura cremoasa

Mixam ouale cu zahaul pana se topeste zaharul. Adaugam iaurtul impreuna cu untul topit pe baie de

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Negresa

Negresa

Amestecam zaharul, untul, cacao, laptele si le punem pe foc si lasam sa fiarba 3 minute. Dupa care

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Tocana de galbiori Tocana de galbiori

Se curata ceapa, se toaca si se pune la prajit cu putin ulei. Cand ceapa este translucida, se adauga gogosarul taiat fideluta si se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Saramura de macrou Saramura de macrou

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Prajitura cu banane si ciocolata (de post)