autor:

cheche

» » Prajituri

Amandine

Autor: cheche (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: cheche (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 aprilie 2010

Ingrediente
Pt blat:5 oua,1 cana(250ml) zahar,1cana faina,1 plic praf de copt,1 lingura margarina pt tava, Pt crema:400 g unt, g zahar praf,3 linguri cacao,2 pliculete cappuccino(3in1),1 esenta de rom, Pt sirop:2 cani apa,6 linguri zahar,1 esenta de rom, Pt glazura:200 g ciocolata menaj,5 linguri margarina

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

35 voturi

Mod de preparare

Separa albusurile de galbenusuri.Bate albusurile spuma,adauga zaharul,apoi galbenusurile unul cate unul,iar la final faina cernuta cu praful de copt si cacaua.
Omogenizezi compozitia si o torni intr-o tava de 25/35cm,unsa cu margarina.Se da la cuptorul preincalzit pt 35 de minute.
Pt sirop caramelizezi zaharul si stingi cu apa.Fierbi pana se dizolva caramelul,apoi adaugi esenta si lasi sa se raceasca.
Pt crema,se freaca untul cu zaharul pudra,se adauga cacaua,praful de cappuccino si esenta de rom.Se pastreaza putina crema pt decor.
Blatul racit se taie in doua foi orizontale.
Insiropezi foarte bine un blat,pui crema,suprapui cel de-al doilea blat,insiropat si el si tai prajitura in patrate,pe care le departezi putin si le acoperi cu glazura.
Pt glazura topesti ciocolata pe baie de aburi si o amesteci cu margarina.
Dupa ce ai acoperit cu glazura,faci un mot din crema oprita pe fiecare patrat de prajitura.
Se consuma dupa ce a stat o ora la rece.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Amandine

Amandine

Mod de preparare Blat: separam albusurile de galbenus. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,

9 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Dulciuri diverse
Amandine

Amandine

Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, adaugam zaharul, apoi galbenusurile unul

4 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Esperance Sweden , 07 decembrie 2014

    eroare

  • Felicia_Duma

    Felicia_Duma (Bucatar sef) , 12 septembrie 2014

    foarte buna...si nici atat de greu de facut!!!!

  • Fara foto

    Carmen Botoșaru , 23 mai 2013

    Ah, eu m-am cam lecuit o vreme de făcut amandine. Prietenii ştiu de ce... :)

    • Fara foto

      Elena Tender , 21 mai 2013

      CRED CA IES F BUNE IMI PLACE RETETA AM SA INCERC.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2012

      imi plac in mod exceptional!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Foarte fine si aromate!*****

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      Delicioase, foarte reusite.

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2010

      ce bunatate de praji!merçi de reteta

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Ce-as mai manca una.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Bune, foarte tare-mi plac.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

35 voturi

Ingrediente

  • Pt blat:5 oua,1 cana(250ml) zahar,1cana faina,1 plic praf de copt,1 lingura margarina pt tava
  • Pt crema:400 g unt, g zahar praf,3 linguri cacao,2 pliculete cappuccino(3in1),1 esenta de rom
  • Pt sirop:2 cani apa,6 linguri zahar,1 esenta de rom
  • Pt glazura:200 g ciocolata menaj,5 linguri margarina

Raporteaza reteta

Retete
de cheche
Tort cu iaurt de fructe

Tort cu iaurt de fructe

Se bat albusurile spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie. Compozitia se toarna

3 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de lamaie

Tort de lamaie

Albusurile se bat spuma cu zaharul,se adauga galbenusurile,faina si coaja rasa de lamaie.Compozitia

5 voturi    4 comentarii
1h 10 min
Torturi
Paste bolognese

Paste bolognese

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tigaie se incinge putin ulei

24 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Felicia_Duma (Bucatar sef)

foarte buna...si nici atat de greu de facut!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Melci cu cocos