Amandine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Amandine

Ingrediente

  • Pt blat:
  • 5 oua,
  • 1 cana (250 ml) zahar,
  • 1 cana faina,
  • 3 lg cacao,
  • 1 plic praf de copt,
  • 1 lingura margarina pt tava
  • Pt crema:
  • 400 g unt,
  • 200 g zahar praf,
  • 3 linguri cacao,
  • 2 pliculete cappuccino (3in1),
  • 1 esenta de rom
  • Pt sirop:
  • 2 cani apa,
  • 6 linguri zahar,
  • 1 esenta de rom
  • Pt glazura:
  • 200 g ciocolata menaj,
  • 5 linguri margarina

Mod de preparare

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta cu praful de copt si cacaua.

Omogenizezi compozitia si o torni intr-o tava de 25/35cm,unsa cu margarina.Se da la cuptorul preincalzit pt 35 de minute.

Pt sirop caramelizezi zaharul si stingi cu apa.Fierbi pana se dizolva caramelul,apoi adaugi esenta si lasi sa se raceasca.

Pt crema,se freaca untul cu zaharul pudra,se adauga cacaua,praful de cappuccino si esenta de rom.Se pastreaza putina crema pt decor.

Blatul racit se taie in doua foi orizontale.

Insiropezi foarte bine un blat,pui crema,suprapui cel de-al doilea blat,insiropat si el si tai prajitura in patrate,pe care le departezi putin si le acoperi cu glazura.

Pt glazura topesti ciocolata pe baie de aburi si o amesteci cu margarina.

Dupa ce ai acoperit cu glazura,faci un mot din crema oprita pe fiecare patrat de prajitura.

Se consuma dupa ce a stat o ora la rece.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise