Amandine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 6 oua mari
  • 200 g zahar tos
  • 40 ml apa ( 4 linguri)
  • 3 linguri cu varf cacao(20 gr)
  • 200 gr faina
  • 1 praf copt
  • Sirop:
  • 500 ml apa
  • 250 gr zahar tos
  • 2 plicuri capuccino de ciocolata
  • 2 sticlute esenta rom
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 pachet margarina Rama
  • 4 linguri cacao
  • esenta rom
  • Glazura de ciocolata -200 gr ciocolata
  • cateva linguri ulei
  • 200 gr frisca pt ornat

Mod de preparare

Blatul:

Incalzim cuptorul la 180 Grade.Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile spuma tare , adaugam apa, adaugam treptat compozitia de galbenusuri.Galbenusurile sunt frecate in prealabil cu ulei.Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt si apoi se adauga in compozitia rezultata , amestecand incet cu lingura.Se pune aluatul in tava si se da la cuptorul incins.

Siropul:

Caramelizam usor zaharul intr-o craticioara si apoi adaugam apa, cate putin, dar care ca fie incalzita usor inainte.Cand s-a topit zaharul, adaugam plicurile de capuccino, si apoi lasam la racit.Apoi adaugam esenta de rom.

Crema:

In margarina f moale punem zaharul si mixam pana ce se omogenizeaza.Apoi adaugam galbenusurile , cacaua si esenta.

Asezare:

Blatul se taie in 2 pe latime( ca pt tort).O parte se insiropeaza cu siropul , apoi punem crema si apoiu iarai a doua foaie de blat , insiropata si ea.

Se glazureaza cu ciocolata topita.

Se da la frigider , apoi se taie patratele si se pune cate un mot de frisca cu 1 bucatica de ciocolata sau 1 visina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise