autor:

Fara foto

» » Prajituri

Amandine

Autor: Margot (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Margot (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 noiembrie 2011

Ingrediente
Blat: 6 oua mari, 200 g zahar tos, 40 ml apa ( 4 linguri), 3 linguri cu varf cacao(20 gr), 200 gr faina, 1 praf copt, Sirop:, 500 ml apa, 250 gr zahar tos, 2 plicuri capuccino de ciocolata, 2 sticlute esenta rom, , Crema:, 3 galbenusuri, 150 gr zahar pudra, 1 pachet margarina Rama, 4 linguri cacao, esenta rom, , Glazura de ciocolata -200 gr ciocolata, cateva linguri ulei, 200 gr frisca pt ornat

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Incalzim cuptorul la 180 Grade.Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile spuma tare , adaugam apa, adaugam treptat compozitia de galbenusuri.Galbenusurile sunt frecate in prealabil cu ulei.Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt si apoi se adauga in compozitia rezultata , amestecand incet cu lingura.Se pune aluatul in tava si se da la cuptorul incins.
Siropul:

Caramelizam usor zaharul intr-o craticioara si apoi adaugam apa, cate putin, dar care ca fie incalzita usor inainte.Cand s-a topit zaharul, adaugam plicurile de capuccino, si apoi lasam la racit.Apoi adaugam esenta de rom.

Crema:
In margarina f moale punem zaharul si mixam pana ce se omogenizeaza.Apoi adaugam galbenusurile , cacaua si esenta.

Asezare:
Blatul se taie in 2 pe latime( ca pt tort).O parte se insiropeaza cu siropul , apoi punem crema si apoiu iarai a doua foaie de blat , insiropata si ea.
Se glazureaza cu ciocolata topita.
Se da la frigider , apoi se taie patratele si se pune cate un mot de frisca cu 1 bucatica de ciocolata sau 1 visina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Amandine

Amandine

Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, adaugam zaharul, apoi galbenusurile unul

4 voturi    0 comentarii
2h
Prajituri
Amandine

Amandine

Separa albusurile de galbenusuri.Bate albusurile spuma,adauga zaharul,apoi galbenusurile unul cate

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Blat: 6 oua mari
  • 200 g zahar tos
  • 40 ml apa ( 4 linguri)
  • 3 linguri cu varf cacao(20 gr)
  • 200 gr faina
  • 1 praf copt
  • Sirop:
  • 500 ml apa
  • 250 gr zahar tos
  • 2 plicuri capuccino de ciocolata
  • 2 sticlute esenta rom
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 pachet margarina Rama
  • 4 linguri cacao
  • esenta rom
  • Glazura de ciocolata -200 gr ciocolata
  • cateva linguri ulei
  • 200 gr frisca pt ornat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta cu mere caramelizate si frisca Tarta cu mere caramelizate si frisca

O reteta pentru familie si prieteni in care bineinteles ca am pus ingredientul secret dragoste. Am inceput cu zaharul caramelizat.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Briosele cu nuca Briosele cu nuca

Se separa albusul de galbenus si se bate spuma. Se adauga zaharul. Se amesteca galbenusurile cu ulei. Se incorporeaza galbenusul cu

0 voturi    0 comentarii
20 min
Dulciuri diverse
Tiramisu rețeta originală