autor:

Fara foto

» » Prajituri

Amandine

Autor: Margot (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Margot (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 noiembrie 2011

Ingrediente
Blat: 6 oua mari, 200 g zahar tos, 40 ml apa ( 4 linguri), 3 linguri cu varf cacao(20 gr), 200 gr faina, 1 praf copt, Sirop:, 500 ml apa, 250 gr zahar tos, 2 plicuri capuccino de ciocolata, 2 sticlute esenta rom, , Crema:, 3 galbenusuri, 150 gr zahar pudra, 1 pachet margarina Rama, 4 linguri cacao, esenta rom, , Glazura de ciocolata -200 gr ciocolata, cateva linguri ulei, 200 gr frisca pt ornat

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Incalzim cuptorul la 180 Grade.Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile spuma tare , adaugam apa, adaugam treptat compozitia de galbenusuri.Galbenusurile sunt frecate in prealabil cu ulei.Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt si apoi se adauga in compozitia rezultata , amestecand incet cu lingura.Se pune aluatul in tava si se da la cuptorul incins.
Siropul:

Caramelizam usor zaharul intr-o craticioara si apoi adaugam apa, cate putin, dar care ca fie incalzita usor inainte.Cand s-a topit zaharul, adaugam plicurile de capuccino, si apoi lasam la racit.Apoi adaugam esenta de rom.

Crema:
In margarina f moale punem zaharul si mixam pana ce se omogenizeaza.Apoi adaugam galbenusurile , cacaua si esenta.

Asezare:
Blatul se taie in 2 pe latime( ca pt tort).O parte se insiropeaza cu siropul , apoi punem crema si apoiu iarai a doua foaie de blat , insiropata si ea.
Se glazureaza cu ciocolata topita.
Se da la frigider , apoi se taie patratele si se pune cate un mot de frisca cu 1 bucatica de ciocolata sau 1 visina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Amandine

Amandine

Mod de preparare Blat: separam albusurile de galbenus. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare,

16 voturi    0 comentarii
2h 40 min
Dulciuri diverse
Amandine

Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Blat: 6 oua mari
  • 200 g zahar tos
  • 40 ml apa ( 4 linguri)
  • 3 linguri cu varf cacao(20 gr)
  • 200 gr faina
  • 1 praf copt
  • Sirop:
  • 500 ml apa
  • 250 gr zahar tos
  • 2 plicuri capuccino de ciocolata
  • 2 sticlute esenta rom
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 pachet margarina Rama
  • 4 linguri cacao
  • esenta rom
  • Glazura de ciocolata -200 gr ciocolata
  • cateva linguri ulei
  • 200 gr frisca pt ornat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Somloi galuska