autor:

Fara foto

» » Prajituri

Amandine

Autor: Margot (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Margot (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 noiembrie 2011

Ingrediente
Blat: 6 oua mari, 200 g zahar tos, 40 ml apa ( 4 linguri), 3 linguri cu varf cacao(20 gr), 200 gr faina, 1 praf copt, Sirop:, 500 ml apa, 250 gr zahar tos, 2 plicuri capuccino de ciocolata, 2 sticlute esenta rom, , Crema:, 3 galbenusuri, 150 gr zahar pudra, 1 pachet margarina Rama, 4 linguri cacao, esenta rom, , Glazura de ciocolata -200 gr ciocolata, cateva linguri ulei, 200 gr frisca pt ornat

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Incalzim cuptorul la 180 Grade.Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile spuma tare , adaugam apa, adaugam treptat compozitia de galbenusuri.Galbenusurile sunt frecate in prealabil cu ulei.Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt si apoi se adauga in compozitia rezultata , amestecand incet cu lingura.Se pune aluatul in tava si se da la cuptorul incins.
Siropul:

Caramelizam usor zaharul intr-o craticioara si apoi adaugam apa, cate putin, dar care ca fie incalzita usor inainte.Cand s-a topit zaharul, adaugam plicurile de capuccino, si apoi lasam la racit.Apoi adaugam esenta de rom.

Crema:
In margarina f moale punem zaharul si mixam pana ce se omogenizeaza.Apoi adaugam galbenusurile , cacaua si esenta.

Asezare:
Blatul se taie in 2 pe latime( ca pt tort).O parte se insiropeaza cu siropul , apoi punem crema si apoiu iarai a doua foaie de blat , insiropata si ea.
Se glazureaza cu ciocolata topita.
Se da la frigider , apoi se taie patratele si se pune cate un mot de frisca cu 1 bucatica de ciocolata sau 1 visina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Amandine

Amandine

Din ingredientele de mai sus se face un blat de cacao pe care l-am copt intr-o tava cu dimensiunule

68 voturi    12 comentarii
1h
Prajituri
Amandine

Amandine

Aceasta reteta este copiata de pe Blogul lui Haplea. Facem blatul. Separam albusurile de galbenusuri.

32 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Blat: 6 oua mari
  • 200 g zahar tos
  • 40 ml apa ( 4 linguri)
  • 3 linguri cu varf cacao(20 gr)
  • 200 gr faina
  • 1 praf copt
  • Sirop:
  • 500 ml apa
  • 250 gr zahar tos
  • 2 plicuri capuccino de ciocolata
  • 2 sticlute esenta rom
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 pachet margarina Rama
  • 4 linguri cacao
  • esenta rom
  • Glazura de ciocolata -200 gr ciocolata
  • cateva linguri ulei
  • 200 gr frisca pt ornat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cereale, miere si scortisoara Prajitura cu cereale, miere si scortisoara

O prajitura delicioasa care a umplut bucataria cu un soi de parfum de toamna amestecat cu aroma de turta dulce. Contine cereale, miere,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu nuca si smantana