autor:

Fara foto

» » Prajituri

Amandine

Autor: Margot (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 noiembrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Margot (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 noiembrie 2011

Ingrediente
Blat: 6 oua mari, 200 g zahar tos, 40 ml apa ( 4 linguri), 3 linguri cu varf cacao(20 gr), 200 gr faina, 1 praf copt, Sirop:, 500 ml apa, 250 gr zahar tos, 2 plicuri capuccino de ciocolata, 2 sticlute esenta rom, , Crema:, 3 galbenusuri, 150 gr zahar pudra, 1 pachet margarina Rama, 4 linguri cacao, esenta rom, , Glazura de ciocolata -200 gr ciocolata, cateva linguri ulei, 200 gr frisca pt ornat

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Incalzim cuptorul la 180 Grade.Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile spuma tare , adaugam apa, adaugam treptat compozitia de galbenusuri.Galbenusurile sunt frecate in prealabil cu ulei.Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt si apoi se adauga in compozitia rezultata , amestecand incet cu lingura.Se pune aluatul in tava si se da la cuptorul incins.
Siropul:

Caramelizam usor zaharul intr-o craticioara si apoi adaugam apa, cate putin, dar care ca fie incalzita usor inainte.Cand s-a topit zaharul, adaugam plicurile de capuccino, si apoi lasam la racit.Apoi adaugam esenta de rom.

Crema:
In margarina f moale punem zaharul si mixam pana ce se omogenizeaza.Apoi adaugam galbenusurile , cacaua si esenta.

Asezare:
Blatul se taie in 2 pe latime( ca pt tort).O parte se insiropeaza cu siropul , apoi punem crema si apoiu iarai a doua foaie de blat , insiropata si ea.
Se glazureaza cu ciocolata topita.
Se da la frigider , apoi se taie patratele si se pune cate un mot de frisca cu 1 bucatica de ciocolata sau 1 visina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Mini amandine

Mini amandine

Separati albusurile de galbenusuri; bateti albusurile spuma (tare-bat), cu un praf de sare si de

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Prajituri
Amandine cu glazura de caramel

Amandine cu glazura de caramel

Crema: Eu am facut mai intai crema deoarece necesita timp de racire la frigider 2 ore. Intr-o craticioara

8 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Blat: 6 oua mari
  • 200 g zahar tos
  • 40 ml apa ( 4 linguri)
  • 3 linguri cu varf cacao(20 gr)
  • 200 gr faina
  • 1 praf copt
  • Sirop:
  • 500 ml apa
  • 250 gr zahar tos
  • 2 plicuri capuccino de ciocolata
  • 2 sticlute esenta rom
  • Crema:
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 pachet margarina Rama
  • 4 linguri cacao
  • esenta rom
  • Glazura de ciocolata -200 gr ciocolata
  • cateva linguri ulei
  • 200 gr frisca pt ornat

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura cu caise si zmeura Prajitura cu caise si zmeura

•Ouale se bat energic cu zaharul brun, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele de cocos. •Dupa

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu capsuni Prajitura cu capsuni

Aceasta este o prajitura de sezon, pe care o putem prepara fie cu capsuni, fie cu cirese. Eu am folosit capsunile care au dat prajiturii

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu nectarine si caise