autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Andive cu ou şi sos de muştar

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 mai 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 mai 2005

Ingrediente
300 g andive, 2 gălbenuşuri fierte tari, 3 linguri sos de muştar, unt, sare, suc de lămâii pătrunjel verde tocat, Pentru sosul de mustar 1 kg: 100 g mustar, 100 g faina, 60 g zahar, 40 ml otet, 200 g smantana, 150 g unt, 250 ml apa, 20 g sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se spală andivele, se curăţă şi se pun într-o cratiţă, unsa cu unt. Se adaugă puţină apă cu suc de lămâie şi sare, şi se lasă pe foc până ce apa începe să clocotească. Apoi se stropesc cu unt şi se dau la cuptor, acoperite cu un capac timp de o oră, ca să fiarbă înăbuşit. Când andivele s-au înmuiat, se scot şi se aşează pe un platou, se adaug gălbenuşurile tocate, pătrunjelul verde tocat, sarea şi sosul de muştar.

Sosul de mustar: untul se topeşte într-un vas la foc mic. Făina se încorporează în untul topit sub formă de ploaie, adaugand treptat smantana, muştarul, zahărul, sarea şi apa necesară pentru a se obţine un sos. Se continua fierberea 30 de minute. Oţetul se adaugă înainte cu 5 minute de terminarea fierberii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Andive cu ou şi sos de muştar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofi frantuzesti

Cartofi frantuzesti

Cartofi se curata si se pun la fiert cu putina sare, apoi se scurg de apa si se lasa la racit. Ouale

55 voturi    20 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gulii umplute

Gulii umplute

Se spala guliile, se curata bine, apoi li se taie un capacel la partea superioara si li se indeparteaza

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 300 g andive
  • 2 gălbenuşuri fierte tari
  • 3 linguri sos de muştar
  • unt
  • sare
  • suc de lămâii pătrunjel verde tocat
  • Pentru sosul de mustar 1 kg: 100 g mustar
  • 100 g faina
  • 60 g zahar
  • 40 ml otet
  • 200 g smantana
  • 150 g unt
  • 250 ml apa
  • 20 g sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Cartofi la cuptor cu carnat