autor:

autor

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Andive gratinate

   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
10 andive, 10 felii de sunca de Praga, 50 gr schvaitzer (Emmenthal) ras. Pentru sos: 2 linguri de unt, 2 linguri de faina, 3 cani de lapte, 150 gr schvaitzer (Emmenthal) ras, sare, piper, nucsoara., , pentru andive natur:, , zeama de la o lamîie, patru linguri de ulei, o lingura de sare

Dificultate: Medie Timp: 2h

3 voturi

Mod de preparare

Se prepara andivele natur.
Se prepara un sos Mornay. Sosul Mornay este un sos Bechamel in care se incorporeaza la sfirsit schvaitzer ras: unt topit, faina, lapte adaugat pina la consistenta unei smintini, 150 gr schvaitzer ras.
Se ia fiecare andiva si se inveleste intr-o felie de sunca de praga. Rulourile astfel obtinute se rinduiesc într-un vas de Iena.
Se toarna sosul Mornay deasupra, se presara cu restul de schvaitzer ras si se da la cuptor fierbinte pina se rumeneste bine.
Prepararea andivelor natur se face in doua ape, ca la fasole: e arunca andivele in apa clocotita nesarata si se lasa sa fiarba 10 minute. Se strecoara bine. Se arunca din nou in alta apa clocotita la care s-a adaugat sarea, zeama de lamiie si uleiul. Se acopera si se lasa 30 de minute.
Se strecoara si se scurg bine de tot.
Daca ti-a placut reteta noastra "Andive gratinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cipsuri din dovlecel verde la cuptor

Cipsuri din dovlecel verde la cuptor

Spalam dovlecelul, il stergem si il taiem felii subtiri( ori cu razatoare speciala de feliat, ori

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post

Mancare scazuta cu dovlecei si pastai, de post

Spalam pastaile, le curatam la capete si le taiem bucati potrivite. Dovleceii ii spalam, ii curatam

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

2h

3 voturi

Ingrediente

  • 10 andive
  • 10 felii de sunca de Praga
  • 50 gr schvaitzer (Emmenthal) ras. Pentru sos: 2 linguri de unt
  • 2 linguri de faina
  • 3 cani de lapte
  • 150 gr schvaitzer (Emmenthal) ras
  • sare
  • piper
  • nucsoara.
  • pentru andive natur:
  • zeama de la o lamîie
  • patru linguri de ulei
  • o lingura de sare

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Teriyaki cu vita si brocoli(mancare japoneza)