Se folosesc receptaculii de anghinare proaspeţi sau conservaţi. Dacă sunt proaspeţi, va trebui să fie curăţaţi de frunze şi puşi în apă rece cu felii de lămâie pentru a-şi menţine culoarea. Se căleşte carnea tocată în grăsime, împreună cu ceapa tăiată mărunt, peste care se adaugă sare, piper şi scorţişoară.
Separat, se călesc, cu grijă, receptaculii florali, fără să li se strice forma. După călire aceştia se vor umple cu compoziţia preparată anterior. Se aşează într-o tavă, se adaugă sare, piper şi se introduc în cuptor aproximativ 30 de minute.
Apoi se amestecă făina cu puţină apă fiartă şi suc de lămâie, obţinându-se o soluţie omogenă care se toarnă peste întregul preparat. Se micşorează flacăra la cuptor şi se mai fierbe încă 10 minute. Se consumă caldă cu garnitură de orez.
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii