autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Anghinare cu carne

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
15-20 bulbi (receptaculi florali) de anghinare proaspeţi sau conservaţi, 200 g carne tocată fără grăsime, o ceapă mijlocie, o lingură făină, 100 g grăsime, sare, mirodenii, suc de lămâie

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se folosesc receptaculii de anghinare proaspeţi sau conservaţi. Dacă sunt proaspeţi, va trebui să fie curăţaţi de frunze şi puşi în apă rece cu felii de lămâie pentru a-şi menţine culoarea. Se căleşte carnea tocată în grăsime, împreună cu ceapa tăiată mărunt, peste care se adaugă sare, piper şi scorţişoară.

Separat, se călesc, cu grijă, receptaculii florali, fără să li se strice forma. După călire aceştia se vor umple cu compoziţia preparată anterior. Se aşează într-o tavă, se adaugă sare, piper şi se introduc în cuptor aproximativ 30 de minute.

Apoi se amestecă făina cu puţină apă fiartă şi suc de lămâie, obţinându-se o soluţie omogenă care se toarnă peste întregul preparat. Se micşorează flacăra la cuptor şi se mai fierbe încă 10 minute. Se consumă caldă cu garnitură de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Anghinare cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Shaorma de casa (fel principal)

Shaorma de casa (fel principal)

Luati 1 lipie libaneza (se gasesc in comert la pachet de 10),o ungeti cu maioneza , dupa careincepeti

2 voturi    0 comentarii
1h 12 min
Mancaruri cu carne
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Puiul curatat si portionat se condimenteaza cu piper sare si amestecul de plante. Se aseaza intr-o

34 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 15-20 bulbi (receptaculi florali) de anghinare proaspeţi sau conservaţi
  • 200 g carne tocată fără grăsime
  • o ceapă mijlocie
  • o lingură făină
  • 100 g grăsime
  • sare
  • mirodenii
  • suc de lămâie

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Vita in vin rosu cu sote de mazare