autor:

» » Mancaruri cu carne

Anghinare cu sos alb

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
15-20 bulbi (receptaculi florali) de anghinare proaspeţi sau conservaţi, 200 g carne tocată, o ceapă mică, 2 linguri de făină, 3 linguri de unt lichid, 3 ceşti de lapte dulce, sare, mirodenii, grăsime .

Dificultate: Ridicata Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Se căleşte ceapa împreună cu carnea tocată, la care adaugă sare şi piper, după gust.
Se umplu cu această compoziţie receptaculii florali; apoi se pun într-un vas care urmează a fi introdus la cuptor.
Separat se pregăteşte sosul alb din făină, unt şi lapte dulce astfel: se amestecă făina cu untul topit, pe foc câteva minute, se adaugă câte puţin laptele dulce amestecând continuu pentru a nu se prinde de vas. După ce începe să fiarbă, se mai ţine pe foc circa zece minute.
Acest sos se toarnă peste receptaculii florali umpluti. Pe deasupra se presară brânză rasă şi se bagă vasul cuptorul bine încins.
Preparatul se consumă cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Anghinare cu sos alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 15-20 bulbi (receptaculi florali) de anghinare proaspeţi sau conservaţi
  • 200 g carne tocată
  • o ceapă mică
  • 2 linguri de făină
  • 3 linguri de unt lichid
  • 3 ceşti de lapte dulce
  • sare
  • mirodenii
  • grăsime .

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Varza (acra) calita cu carne de porc