autor:

Fara foto

» » , , Aperitive, Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Retete vegetariene

Anghinare umpluta cu sos de iaurt si menta

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 25 martie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 25 martie 2009

Ingrediente
6 portii:, 6 capatani de anghinare prospete/la conserva/congelate, 4 linguri orez, 1 1/2 linguri menta, tocata marunt, 3 cepe de primavara, tocate marunt, 1 ceapa obisnuita de marime medie, rasa fin, 1 lingura vin alb, 7 linguri iaurt (scurs), 1 ou mare, zeama de la o lamâie mare, 1 ceasca ulei de masline, sare, piper veerde, proaspat macinat

Dificultate: Medie Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

1. Se încinge uleiul de masline într-o cratita mica si se caleste ceapa de primavara 2-3 minute. Se pune orezul, se amesteca si se adauga vinul si trei linguri de apa. Se pune capacul si se fierbe înabusit 7 minute. Se pune jumatate din menta, se amesteca, apoi se stinge focul lasând cratita pe ochiul aragazului sa mai fiarba înabusit un timp.
2. Se cojeste anghinarea pâna la frunzele foarte fragede. Cu un cutit cu vârful ascutit se înlatura frunzulitele mov si perii din miezul anghinarei spre a se forma o cavitate. Se pune anghinarea intr-un castron cu apa in care s-au adaugat inainte zeama de lamâie si o lingura de sare.
3. Se scoate fiecare anghinare din castron si se freaca peste tot cu o lamâie taiata in doua, apoi cavitatea se umple cu orezul fiert.
4. Se Încinge 1/2 ceasca ulei de masline Într-o cratita si se caieste ceapa rasa fara sa se rumeneasca. Pe fundul cratitei se pune anghinarea in cerc, se adauga o ceasca de apa, se pune capacul si se lasa sa fiarba Înabusit 12 minute.
5. Anghinarea si sucul se transfera intr-un vas de sticla rezistenta la foc. Se ia un castron si se bate iaurtul cu ouale si mult piper verde. Acest sos se toarna peste anghinare si se baga in cuptorul preincalzit la 1800 C. Se lasa in cuptor 30 de minute.
6.Se serveste fierbinte, presarata cu multa menta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Anghinare umpluta cu sos de iaurt si menta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete vegetariene
Sformato de cartofi

Sformato de cartofi

Cartofii se curata de coaja se fierb in apa cu sare; Pregatim un piure cu cartofii fierti unt si

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Retete vegetariene
Varza rosie cu legume

Varza rosie cu legume

Se curata ceapa si se taie marunt, apoi se inabusa in 2 linguri ulei de masline.Adaugam varza rosie

3 voturi    5 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 6 portii:
  • 6 capatani de anghinare prospete/la conserva/congelate
  • 4 linguri orez
  • 1 1/2 linguri menta
  • tocata marunt
  • 3 cepe de primavara
  • tocate marunt
  • 1 ceapa obisnuita de marime medie
  • rasa fin
  • 1 lingura vin alb
  • 7 linguri iaurt (scurs)
  • 1 ou mare
  • zeama de la o lamâie mare
  • 1 ceasca ulei de masline
  • sare
  • piper veerde
  • proaspat macinat

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

Super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete vegetariene

Cum se face coliva Cum se face coliva

Cum se face coliva Arpacasul se spala in 9 ape, apoi se da la fiert cu cele 3 cani de apa si cu sarea. Se fierbe amestecand foarte

25 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor Se pun doua oale cu apa la fiert. Intre timp, intr-un vas se amesteca branza de vaci cu grisul,

11 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje
Risotto cu mazare si mar verde