Pregatire:
Fileurile de ansoa daca sunt f. sarate se pun in apa calda la desarat,pentru 20 de minute.Daca sunt in ulei se pun la scurs.
Castravetii in otet,de preferinta cei mai mici pt. ca sunt mai dulci,se spala sau se pun in apa rece,20 de min. daca sunt f. acri.
Somonul afumat se taie in fasii,
Daca nu aveti supa de peste,cumparati din comert un cub de supa de peste sau un produs asemanator,si dizolvati in apa calduta ,astfel incat sa obtineti 1/2de ceasca de supa.
Rosiile se spala si se taie cuburi medii.
Salata verde se spala sub jet de apa ,frunza cu frunza.
Preparare:
Fileurile de ansoa se zdrobesc si se freaca cu cateva picaturi de suc de lamaie si cu putin ulei de masline ca sa obtinem o pasta.
Fileul de somon se amesteca cu rosiile taiate,salata verde rupta cu mana sau taiata mare si castravetii in otet taiati felii.
Din ulei,otet,mustar,piper si supa de peste,se face un dresing,mixand f. bine.
Servire:
Pe un platou sau farfurie se pune pasta de ansoa la mijloc,in jur se asaza celelalte ingredienta amestecate.Se stropesc in momentul servirii cu dresingul.Decorati cu lamaie.Somonul,ansoa si supa de peste sunt destul de sarate,dar daca aveti nevoie mai puteti adauga sare.Serviti rece.
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii