autor:

Fara foto

» » Fripturi

Antricoate de vita in sos de bere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 antricoate a 200 g, , 2 linguri ulei de masline, , 1 catel de usturoi tocat marunt, , sare, , piper negru, , 50 g unt., Pentru sos: 375 g ciuperci marunte, , taiate feliute, , 40 g unt sau margarina, , 1 lingura zeama de lamaie, , 1 lingura faina, , 150 ml bere neagra, , 1-2 lingurite sos de soia.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se freaca antricoatele cu ulei si cu jumatate din usturoiul tocat, se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se patrunda o ora.
Pentru sos, se calesc ciupercile, circa 5 minute, in unt si zeama de lamaie. Se adauga faina si se amesteca un minut, dupa care se toarna deasupra berea si se lasa sa se incinga.
Se fierbe sosul circa un minut, se incorporeaza sosul de soia, usturoiul ramas, sarea si piperul si se pune deoparte, la cald.
Se incinge untul impreuna cu uleiul intr-o tigaie, se prajesc antricoatele cate 3-4 minute pe fiecare parte si daca grasimea incepe sa se innegreasca, se face focul mai mic.
Se taie antricoatele fasii groase de 3 cm si se servesc imediat cu sosul de bere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Antricoate de vita in sos de bere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Muschi de porc umplut

Muschi de porc umplut

Se taie muschiul pe jumatate dar nu pana la capat, se va adauga felia de sunca, branza topita si

3 voturi    3 comentarii
59 min
Fripturi
Friptura de porc cu cartofi prajiti si salata

Friptura de porc cu cartofi prajiti si salata

Cartofii se curata, se spala , se taie (eu am folosit o tabla ondulata), se spala din nou si se scurg

2 voturi    2 comentarii
2h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 antricoate a 200 g
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi tocat marunt
  • sare
  • piper negru
  • 50 g unt.
  • Pentru sos: 375 g ciuperci marunte
  • taiate feliute
  • 40 g unt sau margarina
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura faina
  • 150 ml bere neagra
  • 1-2 lingurite sos de soia.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Confit de rata