autor:

» » Fripturi

Antricoate de vita in sos de bere

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 antricoate a 200 g, , 2 linguri ulei de masline, , 1 catel de usturoi tocat marunt, , sare, , piper negru, , 50 g unt., Pentru sos: 375 g ciuperci marunte, , taiate feliute, , 40 g unt sau margarina, , 1 lingura zeama de lamaie, , 1 lingura faina, , 150 ml bere neagra, , 1-2 lingurite sos de soia.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Se freaca antricoatele cu ulei si cu jumatate din usturoiul tocat, se sareaza, se pipereaza si se lasa sa se patrunda o ora.
Pentru sos, se calesc ciupercile, circa 5 minute, in unt si zeama de lamaie. Se adauga faina si se amesteca un minut, dupa care se toarna deasupra berea si se lasa sa se incinga.
Se fierbe sosul circa un minut, se incorporeaza sosul de soia, usturoiul ramas, sarea si piperul si se pune deoparte, la cald.
Se incinge untul impreuna cu uleiul intr-o tigaie, se prajesc antricoatele cate 3-4 minute pe fiecare parte si daca grasimea incepe sa se innegreasca, se face focul mai mic.
Se taie antricoatele fasii groase de 3 cm si se servesc imediat cu sosul de bere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Antricoate de vita in sos de bere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura din piept de curcan

Friptura din piept de curcan

Intr-o oala sub prsiune punem uleiul de masline la incins si condimentele. Adaugam piptul splat

0 voturi    2 comentarii
1h
Fripturi
File de vitel cu garnitura de legume.

File de vitel cu garnitura de legume.

Carnea o condimentam ,cu cimbru ,sare, piper si 3 catei de usturoi tocati marunt si bagam la frigider

9 voturi    6 comentarii
35 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 4 antricoate a 200 g
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi tocat marunt
  • sare
  • piper negru
  • 50 g unt.
  • Pentru sos: 375 g ciuperci marunte
  • taiate feliute
  • 40 g unt sau margarina
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingura faina
  • 150 ml bere neagra
  • 1-2 lingurite sos de soia.

Raporteaza reteta

Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pui fript