autor:

Fara foto

» » Aperitive

APERITIV CU CIUPERCI

Autor: DRAGOS ILIE VONICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: DRAGOS ILIE VONICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2009

Ingrediente
2cepe medii taiate cubulete (400 g), 3 cutii ciuperci sau 450 g ciuperci proaspete, 5 oua la temperatura camerei, 4-5 linguri de faina (100-125 g), 5 linguri de smantana (100ml), 1 legatura de marar, 3 linguri de ulei de masline, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1.Se curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie cubulete. Se pun intr-o tigaie suficient de mare si se calesc in ulei, pana se inmoaie si se evapora apa. Se potrivesc de sare si piper. Se lasa sa se raceasca.
2.Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca la 170. Se ung doua tavi de chec cu ulei si se tapeteaza cu faina
3.Se separa ouale. Se bat albusurile spuma. Ciupercile se amesteca cu galbenusurile, smantana, mararul tocat. Se adauga si albusurile si faina. Se amesteca usor, de jos in sus cat sa se aeriseasca, avand grija sa nu se lase. Se imparte compozitia in doua si se pune in tavi.
4.Se da la cuptor aproximativ 50 de minute pana se rumeneste. Primele 30 de minute nu se deschide cuptorul ca sa nu se lase. Se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din tava. Se pastreaza in frigider invelit in folie.
Daca ti-a placut reteta noastra "APERITIV CU CIUPERCI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Tarta aperitiv cu ciuperci

Tarta aperitiv cu ciuperci

Am folosit o ceapa alba si una rosie pe care le-am curatat si le-am tocat marunt, impreuna cu usturoiul. Untul

9 voturi    6 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Tort aperitiv cu crema de branza,somon si ciuperci

Tort aperitiv cu crema de branza,somon si ciuperci

Ingredientele se pun intr-un bol si se amesteca bine.Framantam aluatul si-l lasam la crescut 45 mi

2 voturi    1 comentariu
3h 50 min
Aperitive cu brinza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 2cepe medii taiate cubulete (400 g)
  • 3 cutii ciuperci sau 450 g ciuperci proaspete
  • 5 oua la temperatura camerei
  • 4-5 linguri de faina (100-125 g)
  • 5 linguri de smantana (100ml)
  • 1 legatura de marar
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Carnati de casa in aluat de pizza Carnati de casa in aluat de pizza

Se face un aluat simplu de pizza din ingredientele mai sus mentionate si se lasa la dospit cam 15-20 de minute Se intinde aluatul in

23 voturi    12 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Hribi in ulei (Reteta originala preluata de la Manastirea Varatec)