autor:

Fara foto

» » Aperitive

APERITIV CU CIUPERCI

Autor: DRAGOS ILIE VONICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: DRAGOS ILIE VONICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2009

Ingrediente
2cepe medii taiate cubulete (400 g), 3 cutii ciuperci sau 450 g ciuperci proaspete, 5 oua la temperatura camerei, 4-5 linguri de faina (100-125 g), 5 linguri de smantana (100ml), 1 legatura de marar, 3 linguri de ulei de masline, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1.Se curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie cubulete. Se pun intr-o tigaie suficient de mare si se calesc in ulei, pana se inmoaie si se evapora apa. Se potrivesc de sare si piper. Se lasa sa se raceasca.
2.Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca la 170. Se ung doua tavi de chec cu ulei si se tapeteaza cu faina
3.Se separa ouale. Se bat albusurile spuma. Ciupercile se amesteca cu galbenusurile, smantana, mararul tocat. Se adauga si albusurile si faina. Se amesteca usor, de jos in sus cat sa se aeriseasca, avand grija sa nu se lase. Se imparte compozitia in doua si se pune in tavi.
4.Se da la cuptor aproximativ 50 de minute pana se rumeneste. Primele 30 de minute nu se deschide cuptorul ca sa nu se lase. Se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din tava. Se pastreaza in frigider invelit in folie.
Daca ti-a placut reteta noastra "APERITIV CU CIUPERCI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Chec aperitiv cu legume si ciuperci

Chec aperitiv cu legume si ciuperci

Conopida si brocoli se pun la fiert cam 10-15 minute cu putina sare(nu trebuie sa fie fierte tare),

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Aperitiv picant cu ciuperci

Aperitiv picant cu ciuperci

Se spala si se toaca ceapa si ciupercile, apoi se calesc in uleiul de masline 20 -25 minute la foc

18 voturi    9 comentarii
45 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 2cepe medii taiate cubulete (400 g)
  • 3 cutii ciuperci sau 450 g ciuperci proaspete
  • 5 oua la temperatura camerei
  • 4-5 linguri de faina (100-125 g)
  • 5 linguri de smantana (100ml)
  • 1 legatura de marar
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Ciuperci umplute cu branza de oaie