autor:

Fara foto

» » Aperitive

APERITIV CU CIUPERCI

Autor: DRAGOS ILIE VONICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: DRAGOS ILIE VONICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 ianuarie 2009

Ingrediente
2cepe medii taiate cubulete (400 g), 3 cutii ciuperci sau 450 g ciuperci proaspete, 5 oua la temperatura camerei, 4-5 linguri de faina (100-125 g), 5 linguri de smantana (100ml), 1 legatura de marar, 3 linguri de ulei de masline, sare si piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

1.Se curata si se spala ciupercile si ceapa. Se taie cubulete. Se pun intr-o tigaie suficient de mare si se calesc in ulei, pana se inmoaie si se evapora apa. Se potrivesc de sare si piper. Se lasa sa se raceasca.
2.Se da drumul la cuptor sa se incalzeasca la 170. Se ung doua tavi de chec cu ulei si se tapeteaza cu faina
3.Se separa ouale. Se bat albusurile spuma. Ciupercile se amesteca cu galbenusurile, smantana, mararul tocat. Se adauga si albusurile si faina. Se amesteca usor, de jos in sus cat sa se aeriseasca, avand grija sa nu se lase. Se imparte compozitia in doua si se pune in tavi.
4.Se da la cuptor aproximativ 50 de minute pana se rumeneste. Primele 30 de minute nu se deschide cuptorul ca sa nu se lase. Se lasa sa se raceasca si apoi se scoate din tava. Se pastreaza in frigider invelit in folie.
Daca ti-a placut reteta noastra "APERITIV CU CIUPERCI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Tarta aperitiv cu ficatei de pui si ciuperci

Tarta aperitiv cu ficatei de pui si ciuperci

- din margarina, ou, faina, sare si piper faci un aluat consistent; daca nu se leaga, mai adaugi

4 voturi    6 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Ciuperci umplute - aperitiv rapid

Ciuperci umplute - aperitiv rapid

Se curata ciupercile si se spala, se tin intr-o sita la scurs. Se pun intr-o tava cu foaie de copt. Branza

19 voturi    11 comentarii
1h
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 2cepe medii taiate cubulete (400 g)
  • 3 cutii ciuperci sau 450 g ciuperci proaspete
  • 5 oua la temperatura camerei
  • 4-5 linguri de faina (100-125 g)
  • 5 linguri de smantana (100ml)
  • 1 legatura de marar
  • 3 linguri de ulei de masline
  • sare si piper dupa gust

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Chiftele de conopida cu parmezan