autor:

Fara foto

» » Aperitive

Aperitiv cu dovlecei si gris

Autor: Cristina Daniela Dunca (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina Daniela Dunca (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2008

Ingrediente
pt baza :, 300 ml apa, 2 linguri de gris, 1 dovlecel taiat cuburi, 1/2 lingurita de ulei, mozzarella, parmezan, sare, piper, , pt umplutura :, dovlecel, parmezan, marar, ardei gras rosu

Dificultate: Medie Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

se taie cubulete dovlecelul, se pune in tigaie impreuna cu 1/2 lingurita de ulei si un praf de sare... se inabuse in tigaie la foc mic de tot pina se inmoaie bine.

Se scot din tigaie si se face un gris din apa + gris .. se fierbe 10 minute ... apoi se da la o parte de pe flacara si se adauga dovlecelul cuburi, mozzarella si parmesanul

Se unge o forma de tarta sau de muffins pe interior cu ulei sau apa rece se umple fotrma cu grisul amestecat... se unge alta forma sau un pahar cu ulei sau apa rece pe exterior si se aseaza peste umplutura din prima forma ....

Se lasa la rece ( in frigider) .. Cind s-a racit se scot din forme, eu am intors cu fundul in sus si am scos mqi intii forma de baza ( care in momentul asta ajunge deasupra .. dc nu se dezlipeste imediat bateti usor cu coada unei linguri ca intr.o toba si se va dezlipi. Apoi o rasturnati pe farfurie si ridicati cu grija si forma care a fost deasupra ( cea care forma gaura ) ...

Separat cit au stat formele in frigider se taie felii subtiri un dovlecel, se prajesc feliile fara ulei pe tigaia de teflonm sau pe gratar... se intorc pe partea opusa si acum pe fiecare puneti un virf de lingurita de parmezan ras sau alt cascaval .... cind se inmoaie parmezanul sunt coapte si feliile ... Cu feliile astea se orneaza fiecare forma ... eu am pus si cite putin ardei gras rosu .. pt decor alaturi de un mic fir de marar supravietuitor in balcon

In loc de dovlecel puteti folosi:
-fasole verde fiarta
-mazare fiarta
-morcove fiert (cuburi sau ras)
-spanac
-sfecla rosie fiarta sau coapta
-ciuperci

Se pot umple si cu :
- cuburi de piept de pui pane
- mici chiftelute
- cuburi de cascaval pane
- chiftelute de peste
- sau chiar fileuri de peste fiert sau creveti
- se poate servi si cu un sos de brinza si smintina ( fondue / fonduta)
etc
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu dovlecei si gris" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Budinca din dovlecei

Budinca din dovlecei

Dovleceii curatati se taie cu un cutit econom (din acela pentru curatat) sa iasa ca niste tagliatele.

7 voturi    4 comentarii
2h
Aperitive
Ghebe cu maioneza si usturoi

Ghebe cu maioneza si usturoi

Ghebele se lasa la decongelat,dupa care se storc si se dau prin masina de tocat carne. Se amesteca

7 voturi    3 comentarii
20 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Foarte frumos si cred ca este si foarte buna.

  • Fara foto

    MIHAELA BADEA (Chef de cuisine) , 23 iulie 2008

    Ce e ala parmezan? De unde il iau?

Dificultate

Medie

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • pt baza :
  • 300 ml apa
  • 2 linguri de gris
  • 1 dovlecel taiat cuburi
  • 1/2 lingurita de ulei
  • mozzarella
  • parmezan
  • sare
  • piper
  • pt umplutura :
  • dovlecel
  • parmezan
  • marar
  • ardei gras rosu

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina Daniela Dunca
Sos de paste cu ardei si ton

Sos de paste cu ardei si ton

Se taie ceapa marunt , se curata ardei grasi se toaca si ei , se pun intr-o tigaie cu putin ulei

3 voturi    3 comentarii
25 min
Sosuri
Bule de carne

Bule de carne

Se pune painea in apa, se amesteca carnea cu ouale, patrunjelul tocat , parmezanul ras, laptele,

3 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Focaccia cu rozmarin

Focaccia cu rozmarin

Ma intai se pune drojdia intr-un castronel cu 2 linguri de apa se lasa aproximativ 10 minute , se

12 voturi    15 comentarii
1h
Paste si pizza

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Tarta aperitiv cu ciuperci