autor:

Doina  Varga

» » Aperitive

Aperitiv cu friptura rece si pasta de carne

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 iulie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 iulie 2009

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 750 g cotlet de porc, 6 ardei Kapia rosii, galbeni, 2 oua, 1-2 morcovi, 50 ml ulei, 2 linguri ulei de masline, 20 g costita fiarta si afumata (sau sunca), 50 g unt sau margarina, 1 rosie, 50 g masline negre, cateva fire de marar, patrunjel, cimbru verde, sare, piper, paprika, cimbru, 1 concentrat de ciuperci sau pui, pentru sosul picant dulce-acrisor, 1 lingura mustar, 1 galbenus, 20 ml ulei, sare, piper, 1 lingurita zahar, zeama de la 1/2 lamaie, 1-2 linguri otet optional, 2 linguri smantana (12% grasime sau iaurt)

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

18 voturi

Mod de preparare

Cotletul bine curatat de os si pielite se condimenteaza pe toate partile cu sare, piper, paprika si cimbru.
Intr-o cratita (oala de fiert sub presiune) puneti uleiul si prajiti cotletul intreg pe toate partile. Adaugati 500 ml apa fierbinte, felii de morcov, concentratul, cateva fasiute de ardei rosu si fierbeti la foc mic cu capac 70 minute (40 minute in oala de fiert sub presiune). In timpul fierberii intoarceti o data sau de doua ori carnea de pe o parte pe alta si aveti grija sa nu se termine zeama.
Cand s-a inmuiat bine carnea se mai condimenteaza daca mai este nevoie si se lasa la racit. Se taie apoi felii foarte subtiri si se da la rece.
Din cateva felii (100 g) se va prepara pasta de carne: se toaca bucatele friptura, costita si se mixeaza intr-un blender impreuna cu un ou fiert, untul sau margarina topita, sare, piper, paprika si uleiul de masline. Dupa ce s-a omogenizat compozitia adaugati cateva cubulete mici de ardei rosu si patrunjel tocat.
Curatati ardeii Kapia de cotoare si seminte si umpleti-i cu pasta de carne. Cu ce ramane puteti sa mai umpleti 1-2 ardei, rosii si oul fiert ramas.
Se dau la rece cam o ora ca sa se intareasca pasta de carne. Ardeii Kapia se taie felii de 7-8 mm grosime si se aseaza pe platou impreuna cu feliile de friptura rece. Un ardei (sau o rosie) se lasa intreg.
Decorati cu fasii de friptura, masline, fasiute de ardei rosu, frunze de vimbru si marar, felii de morcov si 1-2 felii de lamaie, apoi stropiti cu cateva linguri din sosul ramas de la friptura. Restul de sos puneti-l intr-o sosiera. Dati platoul la rece. Daca mai raman felii de ardei umpluti cu pasta asezati-le pe alt platou.
Preparati sosul picant dulce-acrisor: puneti intr-un castronel mustar, galbenus, sare, piper, zahar, amestecati cu uleiul (cu un tel sub forma de para), adaugati zeama de lamaie (otet daca mai este nevoie) si smantana. Omogenizati bine sosul. Se poate face si in blender, punand toate ingredientele de la inceput. Puneti-l intr-o sosiera si serviti-l impreuna cu friptura rece.
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu friptura rece si pasta de carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Placinta cu carne

Placinta cu carne

Se calesc carnea si ceapa, apoi se amesteca cu sarea, piperul, restul condimentelor. Dupa ce se raceste

38 voturi    11 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Beef Wellington, romanesc

Beef Wellington, romanesc

Pentru a reusi o asemenea performanta bucatariceasca trebuie sa va pregatiti din timp toate componentele

22 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 mai 2010

    Foarte gustoase, explozie de culori si arome!

  • Doina  Varga

    Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

    Dragi prietene, o perioada de timp nu voi mai raspunde la comentariile voastre. Mie imi place de multe ori sa glumesc, dar de aici pana la a fi acuzata de una si de alta este cale lunga. Daca aveti intrebari legate de reteta, va rog sa imi trimiteti un mesaj privat. Va multumesc anticipat.

  • Fara foto

    Gigi Rusnac , 18 ianuarie 2010

    Doina, Ma bucur ca am vazut aceasta minune. De multe ori suntem pusi in situatii dificile pentru prepararea unor platouri. "Antreul",de cele mai multe ori e clasic. Acesta,e super.

    • Nicusor

      Nicusor (Chef de cuisine) , 20 octombrie 2009

      O reteta extraordinara, Doina. Felicitari. Ce imbietor arata, nu am mai vazut asa ceva.

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 10 august 2009

      Multumesc mult pentru aprecieri.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 09 august 2009

      O reteta extraordinara si bine prezentata.Felicitari!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 01 august 2009

      Felicitari!! Arata grozav. Cat trebuie sa fie de bunaaaa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

18 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 750 g cotlet de porc
  • 6 ardei Kapia rosii
  • galbeni
  • 2 oua
  • 1-2 morcovi
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri ulei de masline
  • 20 g costita fiarta si afumata (sau sunca)
  • 50 g unt sau margarina
  • 1 rosie
  • 50 g masline negre
  • cateva fire de marar
  • patrunjel
  • cimbru verde
  • sare
  • piper
  • paprika
  • cimbru
  • 1 concentrat de ciuperci sau pui
  • pentru sosul picant dulce-acrisor
  • 1 lingura mustar
  • 1 galbenus
  • 20 ml ulei
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1-2 linguri otet optional
  • 2 linguri smantana (12% grasime sau iaurt)

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoase, explozie de culori si arome!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Drob de pui