Aperitiv cu friptura rece si pasta de carne

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie
Aperitiv cu friptura rece si pasta de carne

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 750 g cotlet de porc
  • 6 ardei Kapia rosii, galbeni
  • 2 oua
  • 1-2 morcovi
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri ulei de masline
  • 20 g costita fiarta si afumata (sau sunca)
  • 50 g unt sau margarina
  • 1 rosie
  • 50 g masline negre
  • cateva fire de marar, patrunjel, cimbru verde
  • sare, piper, paprika, cimbru
  • 1 concentrat de ciuperci sau pui
  • pentru sosul picant dulce-acrisor
  • 1 lingura mustar
  • 1 galbenus
  • 20 ml ulei
  • sare, piper
  • 1 lingurita zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1-2 linguri otet optional
  • 2 linguri smantana (12% grasime sau iaurt)

Mod de preparare

Cotletul bine curatat de os si pielite se condimenteaza pe toate partile cu sare, piper, paprika si cimbru.

Intr-o cratita (oala de fiert sub presiune) puneti uleiul si prajiti cotletul intreg pe toate partile. Adaugati 500 ml apa fierbinte, felii de morcov, concentratul, cateva fasiute de ardei rosu si fierbeti la foc mic cu capac 70 minute (40 minute in oala de fiert sub presiune). In timpul fierberii intoarceti o data sau de doua ori carnea de pe o parte pe alta si aveti grija sa nu se termine zeama.

Cand s-a inmuiat bine carnea se mai condimenteaza daca mai este nevoie si se lasa la racit. Se taie apoi felii foarte subtiri si se da la rece.

Din cateva felii (100 g) se va prepara pasta de carne: se toaca bucatele friptura, costita si se mixeaza intr-un blender impreuna cu un ou fiert, untul sau margarina topita, sare, piper, paprika si uleiul de masline. Dupa ce s-a omogenizat compozitia adaugati cateva cubulete mici de ardei rosu si patrunjel tocat.

Curatati ardeii Kapia de cotoare si seminte si umpleti-i cu pasta de carne. Cu ce ramane puteti sa mai umpleti 1-2 ardei, rosii si oul fiert ramas.

Se dau la rece cam o ora ca sa se intareasca pasta de carne. Ardeii Kapia se taie felii de 7-8 mm grosime si se aseaza pe platou impreuna cu feliile de friptura rece. Un ardei (sau o rosie) se lasa intreg.

Decorati cu fasii de friptura, masline, fasiute de ardei rosu, frunze de vimbru si marar, felii de morcov si 1-2 felii de lamaie, apoi stropiti cu cateva linguri din sosul ramas de la friptura. Restul de sos puneti-l intr-o sosiera. Dati platoul la rece. Daca mai raman felii de ardei umpluti cu pasta asezati-le pe alt platou.

Preparati sosul picant dulce-acrisor: puneti intr-un castronel mustar, galbenus, sare, piper, zahar, amestecati cu uleiul (cu un tel sub forma de para), adaugati zeama de lamaie (otet daca mai este nevoie) si smantana. Omogenizati bine sosul. Se poate face si in blender, punand toate ingredientele de la inceput. Puneti-l intr-o sosiera si serviti-l impreuna cu friptura rece.

Pofta buna.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise