1. Se spala gogosarii, se zvanta, se scot cotoarele si se taie julliene;
2. Se oparesc 10 minute intr-o solutie din 1 l otet, 1 l apa, 100 g sare, dafin, piper, si 200 g miere de albine;
3. Se scot din solutie si se lasa sa se raceasca;
4. Se curata vinetele de coaja, se taie rondele de 1 cm grosime, se aseaza intr-un vas si se presara cu sare; se lasa asa 30 min dupa care se scurge zeama, iar vinetele se spala;
5. Se prajesc vinetele in ulei, se scot si se lasa sa se raceasca;
6. Se aseaza in borcane un rand de vinete, un rand de gogosari, iar printre ele catei de usturoi taiati felii si masline;
7. Se completeaza la final cu zeama in care au fiert gogosarii;
8. Se leaga cu celofan, se pun capace si se fierb in clocot 30 min, dupa care se lasa sa se raceasca;
9. Se servesc caaperitiv, ca garnitura sau chiar ca salata.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii