autor:

ALINA BANICA

» » , Aperitive, Conserve si muraturi

Aperitiv cu vinete, gogosari, usturoi si masline

Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ALINA BANICA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 noiembrie 2006

Ingrediente
- 6 kg vinete, - 3 kg gogosari, - 1 l ulei, - 1 l otet de vin, - 1 l apa, - 100 g sare pentru saramura, - 200 g miere de albine sau zahar, - dafin, piper, - 500 g masline, - 2 capatani de usturoi.

Dificultate: Ridicata Timp: 5h

33 voturi

Mod de preparare

1. Se spala gogosarii, se zvanta, se scot cotoarele si se taie julliene;
2. Se oparesc 10 minute intr-o solutie din 1 l otet, 1 l apa, 100 g sare, dafin, piper, si 200 g miere de albine;
3. Se scot din solutie si se lasa sa se raceasca;
4. Se curata vinetele de coaja, se taie rondele de 1 cm grosime, se aseaza intr-un vas si se presara cu sare; se lasa asa 30 min dupa care se scurge zeama, iar vinetele se spala;
5. Se prajesc vinetele in ulei, se scot si se lasa sa se raceasca;
6. Se aseaza in borcane un rand de vinete, un rand de gogosari, iar printre ele catei de usturoi taiati felii si masline;
7. Se completeaza la final cu zeama in care au fiert gogosarii;
8. Se leaga cu celofan, se pun capace si se fierb in clocot 30 min, dupa care se lasa sa se raceasca;
9. Se servesc caaperitiv, ca garnitura sau chiar ca salata.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu vinete, gogosari, usturoi si masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Magiun de capsuni

Magiun de capsuni

Capsunile se spala, li se scot coditele si se paseaza cu mixerul. Se pun pe foc mic si dupa ce mai

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
DIN CATEGORIA FRUCTE CRUDE CONGELATE - PRUNE

DIN CATEGORIA FRUCTE CRUDE CONGELATE - PRUNE

Pastrarea prin congelare a fructelor este cea mai sigura si mai sanatoasa decat oricare alt mod de

18 voturi    8 comentarii
40 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Elena Korponai , 01 septembrie 2013

    am sa incerc si eu aceasta reteta.

  • alina84mrc

    alina84mrc (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2010

    Este nemaipomenit de gustos! Mama mea face aceasta reteta de ani de zile, iar anul trecut am facut-o si eu.Necesita intradevar mult timp,in special cu prajitul vinetelor,dar este delicioasa!

Dificultate

Ridicata

Timp

5h

33 voturi

Ingrediente

  • - 6 kg vinete
  • - 3 kg gogosari
  • - 1 l ulei
  • - 1 l otet de vin
  • - 1 l apa
  • - 100 g sare pentru saramura
  • - 200 g miere de albine sau zahar
  • - dafin
  • piper
  • - 500 g masline
  • - 2 capatani de usturoi.

Raporteaza reteta

Retete
de ALINA BANICA
Crochete de pangasius

Crochete de pangasius

1. Se face o marinata din apa, sare, piper, dafin si otet si se pune la foc. 2. Cand incepe sa fiarba

10 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Salata de ciuperci cu verdeturi

Salata de ciuperci cu verdeturi

1. Se curata ciupercile si se frig pe gratar, apoi se lasa la racit. 2. Se toaca prazul, ceapa si

3 voturi    2 comentarii
1h
Salate de legume
Iepure de camp cu verdeturi si masline

Iepure de camp cu verdeturi si masline

1. Se spala carnea de iepure si se portioneaza. 2. Se prepara o marinata din ceapa uscata, piper

7 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
alina84mrc

alina84mrc (Chef de cuisine)

Este nemaipomenit de gustos! Mama mea face aceasta reteta de ani de zile, iar anul trecut am facut-o si eu.Necesita intradevar mult timp,in special cu prajitul vinetelor,dar este delicioasa!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    1 comentariu
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

2 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave