autor:

Fara foto

» » Conserve si muraturi

aperitiv cu vinete

Autor: NICOLETA PAVEL (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 22 septembrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NICOLETA PAVEL (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 22 septembrie 2008

Ingrediente
2 vinete, 6 gogosari, 0.100 ml otet, 0.300 ml apa, 0.200 ml ulei, 1 lingurita de sare, 5 catei de usturoi, 1 legatura de patrunjel

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Vinetele se curata de coaja, se taie rondele si se prajesc in ulei, dupa care se scot in compozitia de apa, otet si sare. gogosarii se coc, se curata de cotoare si de semnite, se taie fasii si se aseaza in borcan in straturi alternative de vinete, gogosari, usturoi taiat si patrunjel tocat fin.Se toarna apoi amestecul de sare , apa si otet in borcan, se capseaza si se fierbe pe baie de abur 20 minute.Se poate servi atat ca aperitiv cat si ca salata.
Daca ti-a placut reteta noastra "aperitiv cu vinete" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Vinete cu branza-aperitiv

Vinete cu branza-aperitiv

Curatam vinetele de coaja si le taiem fasii, dupa care le prajim in ulei incins, pana se inmoaie.

6 voturi    8 comentarii
30 min
Aperitive
Aperitiv cu dovlecel si vinete

Aperitiv cu dovlecel si vinete

Cureti ceapa, dovlecelul, vanata si rosia si le tai marunt. calesti ceapa, adaugi rosia, dovlecelul

10 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Interesanta reteta ta.

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete
  • 6 gogosari
  • 0.100 ml otet
  • 0.300 ml apa
  • 0.200 ml ulei
  • 1 lingurita de sare
  • 5 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel

Raporteaza reteta

Varadi Silvia

Varadi Silvia (Chef de cuisine)

Interesanta reteta ta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Bulion aromat cu ardei Bulion aromat cu ardei

Rosiile se spala, se taie in sferturi, eliminandu-le codita si se pun intr-un tuci mare. Ardeii se taie pe jumatate, se curata de

0 voturi    0 comentarii
4h
Conserve si muraturi
Sirop din flori de salcam Sirop din flori de salcam

Se pune apa la fiert intr-o oala mare si atunci cand da in clocote, se pun in ea florile de salcam spalate. Se fierb 30-40 de minute,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Varza rosie pentru iarna