autor:

Oana D.

» » Aperitive

Aperitiv frantuzesc

Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 18 ianuarie 2011

Ingrediente
- 10-12 clatite sarate, - umplutura: 300 g sunca/jambon, 200 g ciuperci, 150 ml vin sec, 100 ml smantana, cascaval ras, sare, piper, arome pt carne de porc, 1 ou, patrunjel verde, o lingura rasa de faina., , Cantitatile de umplutura sunt bune pentru 10 maxim 12 clatite mici, cu diametrul de 15 cm.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Ciupercile se taie marunt si se pun in zeama de lamaie si intre timp sunca sau jambonul se taie cubulete mici.
Ciupercile se trag in ulei si se inabusa aprox. 10 minute amestecand des.
Se adauga lingura de faina, se amesteca bine pana se face sosul usor galbui, apoi se toarna 4 linguri de apa amestecata cu arome, sare si piper.
Dupa cateva clocote se toarna vinul si se lasa sa mai fiarba 5-10 minute inabusit. Se adauga sunca taiata, smantana si patrunjelul tocat. Se lasa la fiert pe foc mic pana cand scade sosul. La urma se pune oul batut bine. Compozitia trebuie sa iasa cremoasa, nu zemoasa.
Se tartineaza fiecare clatita cu cate o lingura de compozitie, fara sa puneti sosul pana la margini. Clatitele se pun una peste alta, cu compozitia intre ele intr-o farfurie sau alt vas care merge la cuptor.
Pe ultima clatita puneti putin cascaval ras si o lingurita de unt topit sau smantana.
Dati la cuptor 10-15 minute. Se servesc calde si merg foarte bine cu ketchup.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv frantuzesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de curcan portionata

Piftie de curcan portionata

Se curata bine si se spala carnea. Puneti toata carnea intr-o cratita mai mare impreuna cu morcovii,

63 voturi    18 comentarii
4h
Aperitive cu carne
Platou ţărănesc

Platou ţărănesc

Nişte prieteni dragi au venit în vizită într-o duminică dimineaţă,aşa că,la repezeală,cu

7 voturi    5 comentarii
20h
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Florenta Dinu

    Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

    Un aleritiv foarte gustos

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2011

    sunt foarte gustoase si arata f bine

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2011

    Arata grozav aperitivul tau...

    • Oana D.

      Oana D. (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2011

      Bine v-am gasit! Am mai raspuns la comentarii dar nu au aparut, nu stiu de ce :huh:

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2011

      Foarte fine!*****

    • Oana D.

      Oana D. (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2011

      Lia, bine v-am gasit :) multumesc pentru felicitari. Pupici!

    • Oana D.

      Oana D. (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2011

      Este foarte gustoasa, intr-adevar, sunteti invitatele mele :) Singurul inconvenient, pentru cine doreste s-o prepare, este ca ia mult timp pana faci clatitele.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2011

      Bine ai venit in randul gustosilor ! Imi place aperitivul preparat de tine...Felicitari ***** Te asteptam si cu alte retete. Pupici.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2011

      arata bine...cred ca sunt delicioase!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • - 10-12 clatite sarate
  • - umplutura: 300 g sunca/jambon
  • 200 g ciuperci
  • 150 ml vin sec
  • 100 ml smantana
  • cascaval ras
  • sare
  • piper
  • arome pt carne de porc
  • 1 ou
  • patrunjel verde
  • o lingura rasa de faina.
  • Cantitatile de umplutura sunt bune pentru 10 maxim 12 clatite mici
  • cu diametrul de 15 cm.

Raporteaza reteta

Retete
de Oana D.
Muschi umplut

Muschi umplut

Se curata muschiul de pielite si se despica pe lungime fara sa separam bucatile. Se bate cu ciocanul

6 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Ochiuri pe pat de ceapa

Ochiuri pe pat de ceapa

Se curata si se spala ceapa apoi se taie inele. Se pune intr-o tigaie cu ulei pana se inmoaie apoi

2 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu oua
Specialitate de cascaval

Specialitate de cascaval

Se taie cascavalul in felii subtiri si se pune o treime din ele intr-o oala la bain marie, cu capacul

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Florenta Dinu (Chef de cuisine)

Un aleritiv foarte gustos

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pateu de casa - reteta slovaca