autor:

Oana D.

» » Aperitive

Aperitiv frantuzesc

Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 18 ianuarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Oana D. (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 18 ianuarie 2011

Ingrediente
- 10-12 clatite sarate, - umplutura: 300 g sunca/jambon, 200 g ciuperci, 150 ml vin sec, 100 ml smantana, cascaval ras, sare, piper, arome pt carne de porc, 1 ou, patrunjel verde, o lingura rasa de faina., , Cantitatile de umplutura sunt bune pentru 10 maxim 12 clatite mici, cu diametrul de 15 cm.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Ciupercile se taie marunt si se pun in zeama de lamaie si intre timp sunca sau jambonul se taie cubulete mici.
Ciupercile se trag in ulei si se inabusa aprox. 10 minute amestecand des.
Se adauga lingura de faina, se amesteca bine pana se face sosul usor galbui, apoi se toarna 4 linguri de apa amestecata cu arome, sare si piper.
Dupa cateva clocote se toarna vinul si se lasa sa mai fiarba 5-10 minute inabusit. Se adauga sunca taiata, smantana si patrunjelul tocat. Se lasa la fiert pe foc mic pana cand scade sosul. La urma se pune oul batut bine. Compozitia trebuie sa iasa cremoasa, nu zemoasa.
Se tartineaza fiecare clatita cu cate o lingura de compozitie, fara sa puneti sosul pana la margini. Clatitele se pun una peste alta, cu compozitia intre ele intr-o farfurie sau alt vas care merge la cuptor.
Pe ultima clatita puneti putin cascaval ras si o lingurita de unt topit sau smantana.
Dati la cuptor 10-15 minute. Se servesc calde si merg foarte bine cu ketchup.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv frantuzesc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Piftie de ciolan afumat

Piftie de ciolan afumat

Se curata bine ciolanul (daca e nevoie il parliti putin la aragaz) si il radeti cu un cutit, spalati-l

47 voturi    9 comentarii
2h 30 min
Aperitive cu carne
Drob de pui

Drob de pui

Se pun la fiert pipotele, inimile și ficățeii spălați și curățați bine, cu puțină sare.

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

  • 9 comentarii

  • Florenta Dinu

    Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 06 septembrie 2012

    Un aleritiv foarte gustos

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2011

    sunt foarte gustoase si arata f bine

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2011

    Arata grozav aperitivul tau...

    • Oana D.

      Oana D. (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2011

      Bine v-am gasit! Am mai raspuns la comentarii dar nu au aparut, nu stiu de ce :huh:

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2011

      Foarte fine!*****

    • Oana D.

      Oana D. (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2011

      Lia, bine v-am gasit :) multumesc pentru felicitari. Pupici!

    • Oana D.

      Oana D. (Chef de cuisine) , 19 ianuarie 2011

      Este foarte gustoasa, intr-adevar, sunteti invitatele mele :) Singurul inconvenient, pentru cine doreste s-o prepare, este ca ia mult timp pana faci clatitele.

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2011

      Bine ai venit in randul gustosilor ! Imi place aperitivul preparat de tine...Felicitari ***** Te asteptam si cu alte retete. Pupici.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2011

      arata bine...cred ca sunt delicioase!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • - 10-12 clatite sarate
  • - umplutura: 300 g sunca/jambon
  • 200 g ciuperci
  • 150 ml vin sec
  • 100 ml smantana
  • cascaval ras
  • sare
  • piper
  • arome pt carne de porc
  • 1 ou
  • patrunjel verde
  • o lingura rasa de faina.
  • Cantitatile de umplutura sunt bune pentru 10 maxim 12 clatite mici
  • cu diametrul de 15 cm.

Raporteaza reteta

Retete
de Oana D.
Muschi umplut

Muschi umplut

Se curata muschiul de pielite si se despica pe lungime fara sa separam bucatile. Se bate cu ciocanul

6 voturi    5 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Ochiuri pe pat de ceapa

Ochiuri pe pat de ceapa

Se curata si se spala ceapa apoi se taie inele. Se pune intr-o tigaie cu ulei pana se inmoaie apoi

2 voturi    1 comentariu
30 min
Aperitive cu oua
Specialitate de cascaval

Specialitate de cascaval

Se taie cascavalul in felii subtiri si se pune o treime din ele intr-o oala la bain marie, cu capacul

2 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Florenta Dinu (Chef de cuisine)

Un aleritiv foarte gustos

Retete

din Aperitive cu carne

Crema de mascarpone cu ton Crema de mascarpone cu ton

Se pun intr-un castron bucatile de ton (scurse de ulei) din conserva si fileurile de ansoa cu putin ulei propriu si se zdrobesc cu furculita

21 voturi    1 comentariu
15 min
Aperitive
Covrigi de primavara Covrigi de primavara

Tai aluatul de foietaj fasii de vreo 5 cm, pun in mijlocul fasiei de aluat mozarella rasa, salam tocat marunt si parmezan ras. Dupa

0 voturi    0 comentarii
25 min
Aluaturi si Foietaje
CLATITE APERITIV