autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Aperitiv pentru bere (din aluat dospit)

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 bucati: 350 g faina, 10 g drojdie, 2 oua, 10 g zahar, 50 ml ulei, 20 g sare, 10 g chimen.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Drojdia se dizolva in cca 70 ml apa calda, si se amesteca cu 100 g faina, obtinind maiaua, peste care se pudreaza putina faina si se lasa la dospit 30 - 40 minute, la o temperatura de 30 - 40°C. Un ou se bate si se amesteca cu sare (10 - 15 g), se adauga 150 ml apa calda in care a fost dizolvat zaharul si se framinta cu maiaua si cu restul de faina. Dupa incorporarea fainii, se adauga chimenul si, treptat, uleiul incalzit, framintindu-se pina ce se incorporeaza tot uleiul si aluatul se desprinde de pe peretii vasului, iar la suprafata apar bule de aer, apoi se lasa la dospit, cu vasul acoperit, cca 30 minute, la temperatura de 40-50°C. Aluatul dospit se intinde pe o planseta, unsa, cu ulei, intr-o foaie cu grosimea de cca 1 cm, apoi se taie in bucati cu dimensiunea de 1 cm/ 10 cm. Se asaza in tava unsa, se lasa sa creasca 10 - 15 minute, se ung cu ou batut la suprafata si se presara cu sare si chimen. Se introduc la cuptor si se coc la temperatura moderata. Dupa coacere si racire se scot din tava si se asaza in vase pentru servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pentru bere (din aluat dospit)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu cirese

Placinta cu cirese

Ciresele, fara samburi, se pun cateva minute la scurs, apoi se amesteca cu amidonul, zaharul si esenta

2 voturi    5 comentarii
20 min
Aluaturi si Foietaje
Croissant cu prosciutto si wurstel

Croissant cu prosciutto si wurstel

Foile rotunde le-am impartit in 4 cu o rotita zimtata,dupa care fiecare sfert de pasta am impartit-o

3 voturi    6 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 bucati: 350 g faina
  • 10 g drojdie
  • 2 oua
  • 10 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 20 g sare
  • 10 g chimen.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Prajitura