Reteta postata pe: 06 iunie 2005
Ingrediente
Pentru 10 bucati: 350 g faina, 10 g drojdie, 2 oua, 10 g zahar, 50 ml ulei, 20 g sare, 10 g chimen.
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
Mod de preparare
Drojdia se dizolva in cca 70 ml apa calda, si se amesteca cu 100 g faina, obtinind maiaua, peste care se pudreaza putina faina si se lasa la dospit 30 - 40 minute, la o temperatura de 30 - 40°C. Un ou se bate si se amesteca cu sare (10 - 15 g), se adauga 150 ml apa calda in care a fost dizolvat zaharul si se framinta cu maiaua si cu restul de faina. Dupa incorporarea fainii, se adauga chimenul si, treptat, uleiul incalzit, framintindu-se pina ce se incorporeaza tot uleiul si aluatul se desprinde de pe peretii vasului, iar la suprafata apar bule de aer, apoi se lasa la dospit, cu vasul acoperit, cca 30 minute, la temperatura de 40-50°C. Aluatul dospit se intinde pe o planseta, unsa, cu ulei, intr-o foaie cu grosimea de cca 1 cm, apoi se taie in bucati cu dimensiunea de 1 cm/ 10 cm. Se asaza in tava unsa, se lasa sa creasca 10 - 15 minute, se ung cu ou batut la suprafata si se presara cu sare si chimen. Se introduc la cuptor si se coc la temperatura moderata. Dupa coacere si racire se scot din tava si se asaza in vase pentru servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv pentru bere (din aluat dospit)" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut si putin zahar, si se pune faina , cu mana , ca la un aluat
Curatam merele si le dam pe razatoare.Le amestecam cu zahar si arome si le calim in unt.
Intindem
Recomandari pentru tine si casa ta
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate