Arancini di riso cu piept de pui

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Arancini di riso cu piept de pui

Ingrediente

  • 250 g carne tocata-piept de pui
  • 1 cutie de rosii decojite in bullion
  • 2 catei de usturoi
  • Ulei de masline
  • 2 oua
  • O ceasca de parmesan ras
  • 250 gr orez
  • 200 gr. mozarella
  • Sofran
  • Sare, piper
  • pesmet
  • Ulei de prajit

Mod de preparare

Se spala orezul si se pune la fiert asezonat cu sare si piper si sofran Cand orezul este gatit se ia de pe foc si se lasa la racit.

Separat se caleste usturoiul in uleiul de masline adauganduse carnea tocata iar la final conserva de rosii. Se asezoneaza cu sare si piper si o jumatate de lingurita de zahar ca sa diminueze aciditatea rosiilor. Se lasa apoi si acest sos la racit.

Se taie branza mozzarella cubulete.

Orezul racit se amesteca cu parmezanul ras si cu un ou.

Se ia din compozitia de orez si se intinde in podul palmei in strat de aproximativ 1 cm., in mijloc se pune sosul rezultat di carnea toccata si un cub de mozzarella,incercand sa formam niste sfere de marimea unor portocale mici.

Sferele rezultate se dau prin ou si apoi prin pesmet si se prajesc in ulei incins.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure