Ardei Kapia rosu umplut, la cuptor

Se spala zarzavatul.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Ardei Kapia rosu umplut, la cuptor

Ingrediente

  • 10 ardei kapia rosu potriviti de mari
  • 400 g carne tocata de pasare(curcan)
  • 1 ou
  • 1 morcov mare
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 ceapa rosie
  • 200 ml ulei de masline
  • 1 cescuta mica de orez
  • sare
  • condimente uscate
  • 1 lingura de legume deshidratate
  • 1 legatura de marar si patrunjel verde
  • 1 lingura de pasta de tomate
  • 2 rosii
  • smantana

Mod de preparare

Se spala zarzavatul si se lasa sa se zvante, apoi la ardeii kapia li se indeparteaza cotoarele si semintele, morcovul si radacina de patrunjel se curata de coaja, apoi se dau prin razatoarea fina, ceapa curatata se taie marunt, la fel si verdeata.

In uleiul de masline incins, se caleste morcovul ras cu ceapa, apoi se adauga si orezul si pasta de tomate, se adauga cate un pic de apa, pana se umfla bine orezul.

Intr-un castron, se amesteca bine carnea, cu orezul umflat, radacina rasa de patrunjel, sare, condimentele uscate, lingura de legume deshidratate, oul si verdeata tocata fin. Cu aceasta umplutura, se umple fiecare ardei kapia, iar din rosii se fac capacele care se fixeaza in gura fiecarui ardei umplut. Se asaza unul langa altul in cratita, se adauga apa calda, un praf de sare si un strop de ulei si se da cratita la cuptor cca. 45 de minute, pana ce ardeii se fac. Se consuma fierbinti cu o lingura de smantana.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor