Ardei si dovlecei umpluti cu carne

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie
Ardei si dovlecei umpluti cu carne

Ingrediente

  • 1kg ardei grasi
  • 1kg dovlecei rotunzi
  • 1ceapa
  • 20ml ulei
  • 2kg rosii
  • 100g orez
  • 1cutie cubulete de rosii
  • 1kg carne tocata amestec porc si vita
  • sare
  • piper
  • putin cimbru
  • marar,patrunjel
  • 1leg.leustean
  • 1morcov

Mod de preparare

In tigaia cu ulei incins se caleste ceapa taiata marunt,se adauga cutia cu rosii iar dupa ce a scazut si s-a format un sos,se rastoarna in castronul in care se afla carnea;se adauga morcovul ras fin,sare,piper,putin cimbru,orezul spalat si scurs,verdeata taiata marunt apoi se amesteca bine totul iar dupa omogenizare se lasa deoparte sa se odihneasca

Rosiile spalate,se pun intr-o oala cu apa care clocoteste si se oparesc cateva minute dupa care se scot,se curata de coaja,se paseaza cu blenderul vertical si se lasa deoparte

Ardeiii spalati,li se scot cotoarele,dovleceiii spalati,li se taie un capac,apoi li se scoate miezul la fiecare cu o lingurita

Pe fundul vasului in care se fierb ardeiii si dovleceiii,se pune leusteanul spalat,ardeiii umpluti cu carne,capac se pune cate o rondea de rosie,dovleceiii de asemenea umpluti iar deasupra umpluturii se presara putina faina.

se rastoarna deasupra piureul de rosii,se adauga 1lingurita cu sare,1 cana cu apa,se pune deasupra direct peste ardei o farfurie apoi se lasa vasul la cuptor la foc mic 1h

Se serveste cu smantana iar cine doreste,cu mamaliguta(in Moldova asa se serveste)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise