Ardei si dovlecei umpluti cu carne

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie
Ardei si dovlecei umpluti cu carne

Ingrediente

  • 1kg ardei grasi
  • 1kg dovlecei rotunzi
  • 1ceapa
  • 20ml ulei
  • 2kg rosii
  • 100g orez
  • 1cutie cubulete de rosii
  • 1kg carne tocata amestec porc si vita
  • sare
  • piper
  • putin cimbru
  • marar,patrunjel
  • 1leg.leustean
  • 1morcov

Mod de preparare

In tigaia cu ulei incins se caleste ceapa taiata marunt,se adauga cutia cu rosii iar dupa ce a scazut si s-a format un sos,se rastoarna in castronul in care se afla carnea;se adauga morcovul ras fin,sare,piper,putin cimbru,orezul spalat si scurs,verdeata taiata marunt apoi se amesteca bine totul iar dupa omogenizare se lasa deoparte sa se odihneasca

Rosiile spalate,se pun intr-o oala cu apa care clocoteste si se oparesc cateva minute dupa care se scot,se curata de coaja,se paseaza cu blenderul vertical si se lasa deoparte

Ardeiii spalati,li se scot cotoarele,dovleceiii spalati,li se taie un capac,apoi li se scoate miezul la fiecare cu o lingurita

Pe fundul vasului in care se fierb ardeiii si dovleceiii,se pune leusteanul spalat,ardeiii umpluti cu carne,capac se pune cate o rondea de rosie,dovleceiii de asemenea umpluti iar deasupra umpluturii se presara putina faina.

se rastoarna deasupra piureul de rosii,se adauga 1lingurita cu sare,1 cana cu apa,se pune deasupra direct peste ardei o farfurie apoi se lasa vasul la cuptor la foc mic 1h

Se serveste cu smantana iar cine doreste,cu mamaliguta(in Moldova asa se serveste)

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure