Ardeii se curata de cotoare si seminte, se inteapa in varf si se pun cu gura in jos la scurs. Se taie o ceapa marunt, se caleste in ulei. Orezul se opareste doua-trei minute si se scurge. Se amesteca orezul cu carnea tocata, ceapa calita, jumatate din verdeata tocata, sare si piper si ouale batute.
Se umple ardeii nu prea indesat. Se pun cu gura in sus intr-o cratita peste ei turnandu-se un sos preparat astfel: se caleste cealalta ceapa tocata marunt, se adauga faina iar cand incepe sa se ingalbeneasca, se toarna bulionul diluat in 3 cani de apa. Se da in cateva clocote. Se toarna peste ardei.
Se da cratita la cuptor pentru o ora sau pana cand ardeii si carnea sunt facute, dupa care se aseaza peste ardei rosiile feliate, lasand sa se rumeneasca apoi se presara restul de verdeata.
Se serveste cu smantana.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii