Ardeii se curata de cotoare si seminte, se inteapa in varf si se pun cu gura in jos la scurs. Se taie o ceapa marunt, se caleste in ulei. Orezul se opareste doua-trei minute si se scurge. Se amesteca orezul cu carnea tocata, ceapa calita, jumatate din verdeata tocata, sare si piper si ouale batute.
Se umple ardeii nu prea indesat. Se pun cu gura in sus intr-o cratita peste ei turnandu-se un sos preparat astfel: se caleste cealalta ceapa tocata marunt, se adauga faina iar cand incepe sa se ingalbeneasca, se toarna bulionul diluat in 3 cani de apa. Se da in cateva clocote. Se toarna peste ardei.
Se da cratita la cuptor pentru o ora sau pana cand ardeii si carnea sunt facute, dupa care se aseaza peste ardei rosiile feliate, lasand sa se rumeneasca apoi se presara restul de verdeata.
Se serveste cu smantana.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii