Ingrediente
1 kg ardei grasi, 600 g carne de porc, 200 g orez, cimbru, suc de rosii, 1 lingura faina.
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
8 voturi
Mod de preparare
Intre timp se toaca carnea, se amesteca cu orezul, cimbrul, putina sare si marar verde. Se umpu ardeii cu aceasta compozitie si se asaza cu gura in jos intr-o cratita cu ulei incins, lasandu-se la inabusit 5 minute.
Apoi, se acopera cu apa si se lasa la fiert 20-30 minute. Se adauga sucul de rosii si lingura cu faina dizolvata in apa. Se presara marar verde tocat.
Alexandrina (Chef de cuisine) , 09 mai 2009
Eu folosesc un amestec de carne de porc si vita. Si imi place sa-i mananc cu smantana. A, noua ne plac (poate chiar mai mult decat ardeii) gogosarii umpluti. Mai strecor in oala si cate o rosie umpluta...
mihaela ionica , 19 decembrie 2008
Si eu calesc ceapa cu orezul inainte, mai pun si putina boia de ardei dulce peste ceapa prajita si in loc de suc de rosii eu pun rosii tocate. Merita sa incercati, e delicios!
Doina , 19 noiembrie 2008
Eu calesc orezul cu ceapa inainte de a-l pune in umplutura! Se face mai moale !
MIHAELA BADEA (Chef de cuisine) , 17 iulie 2008
Imi plac si mie ardeii umpluti, dar fara cimbru si marar - asa ii pregatesc si eu.