Acesti ardei sunt un aperitiv, dar i-am fãcut pt. o cinã vegetarianã, la care ii place poate pune si ciuperci :)
1)Prãjeste putin ceapa tocatã in uleiul de mãsline.
Adaugã rosiile tocate fãrã pielitã si lasã sã se inmoaie.
Condimenteazã.
2)Taie fiecare ardei in patru pãrti pe lung.Scoatele semintele, ungei bine cu ulei de mãsline si pune-i intr-o formã pt. cuptor.
3)Pune amestecul de rosii peste ei, apoi felii de brânzã, parmezan.
4)Dã la cuptor cca. 20 min. la 200ºC.
Scoate si pune oregano sec si busuioc.Ador oregano in salate,dar...sotul nu suportã asa cã am pus in loc cepsoarã tocatã.
Poftã bunã!
Ardeiul (Capiscum anuum)este originar din Mexic,America Centralã si N America de Sud.
Primul european care la descoperit a fost Cristofor Columb, care la numit "pimiento".Sunt persoane care le cultivã ornamental, existând ardei:albi,albastri,vineti, negri...

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii