Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa
Ardei umpluti cu ciuperci si dovleac

Ingrediente

  • 3 ardei grasi, taiati in jumatati, curatati si spalati
  • o jumatate de dovleac mic, curatat (aproximativ 150 g.)
  • 200 g. de ciuperci champignon, din conserva, scurse
  • 3-4 feliute de ghimbir proaspat sau uscat
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • o legatura de patrunjel spalat
  • sare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Taiem dovleacul in cubulete mici.

Pregatim aragazul si o tigaie in care punem 2 linguri cu ulei de masline.

Adaugam bucatile de dovleac, amestecam si calim pana cand acestea se innoaie putin si se caramelizeaza usor.

Punem ciupercile si ghimbirul. Amestecam si calim timp de 3-4 minute, apoi inchidem aragazul.

Incalzim cuptorul.

Condimentam amestecul pentru umplutura ardeilor cu sare si piper macinat.

Umplem fiecare jumatate de ardei cu amestecul de ciuperci si dovleac, apasand bine.

Punem ardeii umpluti intr-o tava si turnam deasupra o lingura cu ulei de masline.

Introducem tava in cuptorul incalzit pentru 10-15 minute, la 170 de grade.

Tocam marunt patrunjelul.

Cand ardeii sunt usor rumeniti, scoatem vasul din cuptor si presaram deasupra patrunjel.

Servim calzi.

Reteta Video completa o gasiti la: http://youtu.be/KEN6zm0rAn8

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise