autor:

Fara foto

» » Prajituri

Arianna in bezea si mar crud

Autor: Arianna (Bucatar sef)   
   Specific: 

Danemarca


    Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Arianna (Bucatar sef)   
Specific:  

Danemarca


Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Ingrediente
-5 oua(la fiecare foaie), -zahar, -vanile, -sirop caramel, -mere(ionatane), -frisca

Dificultate: Medie Timp: 1h

17 voturi

Mod de preparare

pentru prima foaie:

-5 oua,folosim doar albusul si-l batem bine-bine(va recomand robotul)cu 150gr de zahar,pana aceasta o sa devina o bezea.
La final se adauga o lingura de amidon(se invarte foarte, foarte usor cu o lingura de lemn pentru a nu se lasa albusul-bezea).
Se pregateste cuptorul la 175 grade.
-Intr-o tava se aseaza hartie de pergament si compozitia de bezea obtinuta.Se introduce la cuptor timp de 30-35min. Pana aceasta face deasupra o culoare rozalie-pala(iar la atingerea cu degetele sa fie tare)
Acelasi lucru se face si pentru a doua foaie de bezea.

important!!!!!!(1)
-Se scoate foaia de bezea afara,se lasa sa se raceasca,dupa aceea se dezlipeste foaia de hartia de pergament(cand este foaia calda aceasta se rupe)

Sirop caramel:

-frisca(eu folosesc frisca de la Napolact)200gr
-4 linguri sirop caramel(este siropul acela care se foloseste la topping-ul de inghetata sau prajituri)
-5 lingurite vanilie(baton vanilat sau pliculete vanilie)
-75gr zahar pudra.
Toate acestea se amesteca la un foc mic timp de 30min. pana compozitia devine\"caramel\".

-va recomand sa faceti\"siropul caramel\"cand sunt coapte ambele foi...

Umplutura/Crema:

-4mere(de preferat ionatanele-sunt mai zemoase si dulci)taiate cubulete..
-200gr frisca+100gr smantana batute bine(fara zahar)
In aceasta compozitie se adauga cele 4 mere care sunt taiate cubulete....aceasta este crema!
Crema cu marul \"crud\"!

Important!!!!(2)

Caramelul se stropeste cat este fierbinte pe foile de bezea.
-pe prima foaie de bezea stropita cu caramelul fierbinte se adauga crema/umplutura,apoi se adauga a doau foaie de bezea stropita si ea cu siropul...
Se lasa la rece(de preferat la frigider sau intr-un loc racoros).

pofta mare!

Arianna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Arianna in bezea si mar crud" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cheesecake + Brownie

Cheesecake + Brownie

Inainte de a ne apuca de prepararea prajiturii aprindem cuptorul. Trebuie sa fie bine incins cand

28 voturi    20 comentarii
1h
Prajituri
Cupcakes Cu Champagne Butter Cream

Cupcakes Cu Champagne Butter Cream

Cupcakes: Mixati untul cu zaharul pana ce obtineti o crema pufoasa. Adaugati extractul de vanilie

2 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Arianna , 19 februarie 2019

    Da, ies din ecuatie :)

  • Fara foto

    Lumi , 16 februarie 2019

    Gălbenușurile ies din ecuație?

  • Fara foto

    Roxana , 21 aprilie 2018

    Buna seara! Se poate pune si nuca in bezea?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Imi place ideea.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

17 voturi

Ingrediente

  • -5 oua(la fiecare foaie)
  • -zahar
  • -vanile
  • -sirop caramel
  • -mere(ionatane)
  • -frisca

Raporteaza reteta

Arianna

Da, ies din ecuatie :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Paleuri cu ciocolata Paleuri cu ciocolata

Se mixează spumă untul cu zahărul. Se adaugă pe rând ouăle şi vanilia, iar la sfărşit se încorporează făina cernută

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca Prajitura cu mascarpone si crusta de nuca

Se prepara rulada mixand albusurile cu zaharul si galbenusurile cu uleiul.Se amesteca torul si adaugam faina.Se coace blataul in forma

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Briose cu prune uscate si glazura de mac