autor:

Fara foto

» » Prajituri

Arianna in bezea si mar crud

Autor: Arianna (Bucatar sef)   
   Specific: 

Danemarca


    Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Arianna (Bucatar sef)   
Specific:  

Danemarca


Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Ingrediente
-5 oua(la fiecare foaie), -zahar, -vanile, -sirop caramel, -mere(ionatane), -frisca

Dificultate: Medie Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

pentru prima foaie:

-5 oua,folosim doar albusul si-l batem bine-bine(va recomand robotul)cu 150gr de zahar,pana aceasta o sa devina o bezea.
La final se adauga o lingura de amidon(se invarte foarte, foarte usor cu o lingura de lemn pentru a nu se lasa albusul-bezea).
Se pregateste cuptorul la 175 grade.
-Intr-o tava se aseaza hartie de pergament si compozitia de bezea obtinuta.Se introduce la cuptor timp de 30-35min. Pana aceasta face deasupra o culoare rozalie-pala(iar la atingerea cu degetele sa fie tare)
Acelasi lucru se face si pentru a doua foaie de bezea.

important!!!!!!(1)
-Se scoate foaia de bezea afara,se lasa sa se raceasca,dupa aceea se dezlipeste foaia de hartia de pergament(cand este foaia calda aceasta se rupe)

Sirop caramel:

-frisca(eu folosesc frisca de la Napolact)200gr
-4 linguri sirop caramel(este siropul acela care se foloseste la topping-ul de inghetata sau prajituri)
-5 lingurite vanilie(baton vanilat sau pliculete vanilie)
-75gr zahar pudra.
Toate acestea se amesteca la un foc mic timp de 30min. pana compozitia devine\"caramel\".

-va recomand sa faceti\"siropul caramel\"cand sunt coapte ambele foi...

Umplutura/Crema:

-4mere(de preferat ionatanele-sunt mai zemoase si dulci)taiate cubulete..
-200gr frisca+100gr smantana batute bine(fara zahar)
In aceasta compozitie se adauga cele 4 mere care sunt taiate cubulete....aceasta este crema!
Crema cu marul \"crud\"!

Important!!!!(2)

Caramelul se stropeste cat este fierbinte pe foile de bezea.
-pe prima foaie de bezea stropita cu caramelul fierbinte se adauga crema/umplutura,apoi se adauga a doau foaie de bezea stropita si ea cu siropul...
Se lasa la rece(de preferat la frigider sau intr-un loc racoros).

pofta mare!

Arianna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Arianna in bezea si mar crud" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Salam de biscuiti

Salam de biscuiti

2/3 din biscuiti se dau prin masina de carne iar restul rupti bucatele.Biscuitii ce-i folosesc eu

20 voturi    7 comentarii
30 min
Prajituri
Imitatie dobos

Imitatie dobos

Pentru aluat,se freaca margarina cu zaharul,ouale intregi,sarea,coaja de lamiie.Se adauga bicarbonatul

123 voturi    32 comentarii
10h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

    Imi place ideea.

Dificultate

Medie

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • -5 oua(la fiecare foaie)
  • -zahar
  • -vanile
  • -sirop caramel
  • -mere(ionatane)
  • -frisca

Raporteaza reteta

Cely Snijec

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Imi place ideea.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec in doua culori Chec in doua culori

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare. Pune cele 300 g zahar impreuna cu apa la fiert intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Papanasi umpluti cu prune uscate aromate