autor:

» » Prajituri

Arianna in bezea si mar crud

Autor: Arianna (Bucatar sef)   
   Specific: 

Danemarca


    Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Arianna (Bucatar sef)   
Specific:  

Danemarca


Reteta postata pe: 28 aprilie 2009

Ingrediente
-5 oua(la fiecare foaie), -zahar, -vanile, -sirop caramel, -mere(ionatane), -frisca

Dificultate: Medie Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

pentru prima foaie:

-5 oua,folosim doar albusul si-l batem bine-bine(va recomand robotul)cu 150gr de zahar,pana aceasta o sa devina o bezea.
La final se adauga o lingura de amidon(se invarte foarte, foarte usor cu o lingura de lemn pentru a nu se lasa albusul-bezea).
Se pregateste cuptorul la 175 grade.
-Intr-o tava se aseaza hartie de pergament si compozitia de bezea obtinuta.Se introduce la cuptor timp de 30-35min. Pana aceasta face deasupra o culoare rozalie-pala(iar la atingerea cu degetele sa fie tare)
Acelasi lucru se face si pentru a doua foaie de bezea.

important!!!!!!(1)
-Se scoate foaia de bezea afara,se lasa sa se raceasca,dupa aceea se dezlipeste foaia de hartia de pergament(cand este foaia calda aceasta se rupe)

Sirop caramel:

-frisca(eu folosesc frisca de la Napolact)200gr
-4 linguri sirop caramel(este siropul acela care se foloseste la topping-ul de inghetata sau prajituri)
-5 lingurite vanilie(baton vanilat sau pliculete vanilie)
-75gr zahar pudra.
Toate acestea se amesteca la un foc mic timp de 30min. pana compozitia devine\"caramel\".

-va recomand sa faceti\"siropul caramel\"cand sunt coapte ambele foi...

Umplutura/Crema:

-4mere(de preferat ionatanele-sunt mai zemoase si dulci)taiate cubulete..
-200gr frisca+100gr smantana batute bine(fara zahar)
In aceasta compozitie se adauga cele 4 mere care sunt taiate cubulete....aceasta este crema!
Crema cu marul \"crud\"!

Important!!!!(2)

Caramelul se stropeste cat este fierbinte pe foile de bezea.
-pe prima foaie de bezea stropita cu caramelul fierbinte se adauga crema/umplutura,apoi se adauga a doau foaie de bezea stropita si ea cu siropul...
Se lasa la rece(de preferat la frigider sau intr-un loc racoros).

pofta mare!

Arianna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Arianna in bezea si mar crud" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

  • 4 comentarii

  • Arianna , 19 februarie 2019

    Da, ies din ecuatie :)

  • Lumi , 16 februarie 2019

    Gălbenușurile ies din ecuație?

  • Roxana , 21 aprilie 2018

    Buna seara! Se poate pune si nuca in bezea?

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 08 mai 2009

      Imi place ideea.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • -5 oua(la fiecare foaie)
  • -zahar
  • -vanile
  • -sirop caramel
  • -mere(ionatane)
  • -frisca

Raporteaza reteta

Arianna

Da, ies din ecuatie :)

Retete

din Prajituri

Pandispan cu zmeura si mure Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale. Batem albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Batem si galbenusurile cu celelalte 2 linguri de zahar. Amestecam

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu mere si crema de vanilie