autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Aripi de pui Buffalo cu sos de smantana si ceapa verde

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 25 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 25 mai 2012

Ingrediente
10 aripi de pui, 4 linguri cu faina, o lingurita cu boia de ardei dulce, 1/2 lingurita cu boia iute, putin piper, sare de mare, , Sosul picant:, 50 gr unt, 1 lingura cu sos iute sau pasta de ardei iute, 3 linguri cu passata de rosii (suc de rosii concentrat), 2 catei de usturoi tocati marunt, 1/2 lingurita boia de ardei iute, , Sosul de smantana:, 150 ml smantana, 4 linguri cu maioneza, un fir de ceapa verde, sare de mare, piper negru, o lingurita cu zeama de lamaie, ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Amestecam ingredientele uscate si le presaram peste aripile de pui; le pudram bine pentru ca acestea sa fie acoperite uniform. Acoperim si le dam la frigider o ora. Intre timp pregatim sosul iute si punem intr-o tigaie mica untul, cand s-a incins adaugam usturoiul si il calim putin, apoi sosul iute,boia iute, pasata de rosii si lasam la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand sosul se omogenizeaza bine. Lasam sa se raceasca. Pentru prajirea aripilor, incingem un strat de 7 cm de ulei intr-o tigaie adanca si le prajim timp de 10 - 15 minute pana cand se rumenesc si devin crocante. Le scoatem pe o tava tapetata cu hartie-prosop, sa se absoarba uleiul in exces si le pastram calde pana le prajim pe toate. Punem aripile crocante intr-un bol mare, turnam deasupra sosul iute si le amestecam pana le imbracam bine .

Sosul de smantana: Intr-un castron amestecam bine smanatana,maioneza,ceapa verde tocata marunt,sarea,piperul si zeama de lamaie. Servim aripile calde cu felii de lamaie si sosul de smantana si ceapa verde.

Gustul este inedit. Preparatul apartine bucatariei americane, prezent in meniurile multor baruri de peste ocean, care merge de minune cu o bere rece. Este inca o reteta din cartea - Bucataria lumii- a lui Gordon Ramsay. Va recomand sincer aripile de pui Buffalo - sunt fantastice, crocante si picante datorita sosului iute in care sunt imbracate. Americanii le servesc cu acest sos racoritor din smantana. Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de pui Buffalo cu sos de smantana si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Frigărui de porc și ciuperci cu orez prăjit

Frigărui de porc și ciuperci cu orez prăjit

Rețeta aceasta mi-a făcut cu ochiul din revista Good Food de multe zile. I-am pus și o etichetă

14 voturi    7 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
STUFAT DE MIEL DOBROGEAN

STUFAT DE MIEL DOBROGEAN

Se taie coastele si carnea de miel in bucati potrivite si se prajesc in putin ulei. Separat se pregatesc

36 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Lazar , 26 iunie 2014

    am mancat in America au fost delicioase!

  • Baron_Floriana

    Baron_Floriana (Chef de cuisine) , 24 iunie 2014

    o delicatese!

  • Fara foto

    Proca Constanta , 29 noiembrie 2013

    O bunatate !

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 04 iunie 2012

      Excelenta! Imi plac foarte mult aripioarele de pui prajite sau la gratar, acompaniat cu sosuri picante. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 10 aripi de pui
  • 4 linguri cu faina
  • o lingurita cu boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita cu boia iute
  • putin piper
  • sare de mare
  • Sosul picant:
  • 50 gr unt
  • 1 lingura cu sos iute sau pasta de ardei iute
  • 3 linguri cu passata de rosii (suc de rosii concentrat)
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • Sosul de smantana:
  • 150 ml smantana
  • 4 linguri cu maioneza
  • un fir de ceapa verde
  • sare de mare
  • piper negru
  • o lingurita cu zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Baron_Floriana (Chef de cuisine)

o delicatese!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Platou mixt cu friptura si legume Platou mixt cu friptura si legume

Pentru o cina in familie, am pregatit carne de porc la grill, cu mazăre (preferata mea), coşuleţe cu ouă ochiuri româneşti

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Friptura de porc la tava cu bere si inele glasate