autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Aripi de pui Buffalo cu sos de smantana si ceapa verde

Autor: Adina (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 25 mai 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 25 mai 2012

Ingrediente
10 aripi de pui, 4 linguri cu faina, o lingurita cu boia de ardei dulce, 1/2 lingurita cu boia iute, putin piper, sare de mare, , Sosul picant:, 50 gr unt, 1 lingura cu sos iute sau pasta de ardei iute, 3 linguri cu passata de rosii (suc de rosii concentrat), 2 catei de usturoi tocati marunt, 1/2 lingurita boia de ardei iute, , Sosul de smantana:, 150 ml smantana, 4 linguri cu maioneza, un fir de ceapa verde, sare de mare, piper negru, o lingurita cu zeama de lamaie, ,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Amestecam ingredientele uscate si le presaram peste aripile de pui; le pudram bine pentru ca acestea sa fie acoperite uniform. Acoperim si le dam la frigider o ora. Intre timp pregatim sosul iute si punem intr-o tigaie mica untul, cand s-a incins adaugam usturoiul si il calim putin, apoi sosul iute,boia iute, pasata de rosii si lasam la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand sosul se omogenizeaza bine. Lasam sa se raceasca. Pentru prajirea aripilor, incingem un strat de 7 cm de ulei intr-o tigaie adanca si le prajim timp de 10 - 15 minute pana cand se rumenesc si devin crocante. Le scoatem pe o tava tapetata cu hartie-prosop, sa se absoarba uleiul in exces si le pastram calde pana le prajim pe toate. Punem aripile crocante intr-un bol mare, turnam deasupra sosul iute si le amestecam pana le imbracam bine .

Sosul de smantana: Intr-un castron amestecam bine smanatana,maioneza,ceapa verde tocata marunt,sarea,piperul si zeama de lamaie. Servim aripile calde cu felii de lamaie si sosul de smantana si ceapa verde.

Gustul este inedit. Preparatul apartine bucatariei americane, prezent in meniurile multor baruri de peste ocean, care merge de minune cu o bere rece. Este inca o reteta din cartea - Bucataria lumii- a lui Gordon Ramsay. Va recomand sincer aripile de pui Buffalo - sunt fantastice, crocante si picante datorita sosului iute in care sunt imbracate. Americanii le servesc cu acest sos racoritor din smantana. Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de pui Buffalo cu sos de smantana si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Piept de pui Hawai

Piept de pui Hawai

Fileurile de pui, sarate, piperate si parfumate cu praf de curry, se prajesc scurt in ulei, pe ambele

4 voturi    4 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Tocana bunicii

Tocana bunicii

Mod de preparare: Sosul il pregatim in ceaun, se incinge uleiul si se calesc rosiile taiate potrivit

1 vot    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Maria Lazar , 26 iunie 2014

    am mancat in America au fost delicioase!

  • Baron_Floriana

    Baron_Floriana (Chef de cuisine) , 24 iunie 2014

    o delicatese!

  • Fara foto

    Proca Constanta , 29 noiembrie 2013

    O bunatate !

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 04 iunie 2012

      Excelenta! Imi plac foarte mult aripioarele de pui prajite sau la gratar, acompaniat cu sosuri picante. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • 10 aripi de pui
  • 4 linguri cu faina
  • o lingurita cu boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita cu boia iute
  • putin piper
  • sare de mare
  • Sosul picant:
  • 50 gr unt
  • 1 lingura cu sos iute sau pasta de ardei iute
  • 3 linguri cu passata de rosii (suc de rosii concentrat)
  • 2 catei de usturoi tocati marunt
  • 1/2 lingurita boia de ardei iute
  • Sosul de smantana:
  • 150 ml smantana
  • 4 linguri cu maioneza
  • un fir de ceapa verde
  • sare de mare
  • piper negru
  • o lingurita cu zeama de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Adina
Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Ciorbita de vitel cu taitei de casa

Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert in 3-4 litri de apa .Se mai adauga apa fiarta pe

1 vot    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Spaghete cu carne

Spaghete cu carne

Prima data punem carnea la fiert iar apoi o maruntim la robot sau de mana. Tocam ceapa si zdrobim

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Flanc cu capsuni

Flanc cu capsuni

Crema: Punem laptele la incalzit impreuna cu vanilia .Frecam galbenusurile cu zahar, amidon si

0 voturi    2 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Baron_Floriana (Chef de cuisine)

o delicatese!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Pui indian cu ananas, miere si ardei iute