Luati cele 6 aripi de pui, spalati-le si puneti-le pe un platou intins. Apoi preparati o marinata din cei 3-4 catei de usturoi tocati marunt (sau zdrobiti), vegeta, putin ulei si apa. Pentru ca marinata sa-si faca treaba cat mai bine, faceti mici taieturi din loc in loc (nu foarte multe!), pentru ca marinata sa imbibe mai bine carnea.
Intre timp, curatati cartofii de coaja si lasa-ti la fiert. Eu i-am preparat cu ajutorul tatei la ceaun in concediu. Puneti apa tot timpul cand observati ca scade pana cand se fierb cartofii.
Apoi, daca aveti la dispozitie un gratar, luati pulpele, mai ungeti-le un pic cu marinata si apoi ungeti gratarul cu slanina. Dupa aceea, puneti pulpele de pui la gratar. Daca nu, prajiti-le in tigaie cu ulei.
Atunci cand se prajesc, vor avea o crusta de piele crocanta la suprafata si li se va simti puternic aroma in jur. Dar ca sa fiti siguri de rezultat, incercati-le cu o furculita. Pur si simplu impungeti-le.
Cand si cartofii sunt gata, puneti sare si piper dupa gust si tot ce va mai pofteste inima.
Alaturati-le pe un platou impreuna cu niste hrean si gata masa de pranz! Sau, de ce nu, cina.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii