autor:

Emanuela

» » , Mancaruri cu carne, Retete la gratar

Aripi de pui cu cartofi natur si hrean ras

Autor: Emanuela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 09 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Emanuela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 09 februarie 2013

Ingrediente
6 aripi de pui medii, 1 kg de cartofi natur, 1 borcanel de hrean ras, 3-4 catei de usturoi, putin ulei, sare, piper, putina vegeta (cam o lingura)

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Luati cele 6 aripi de pui, spalati-le si puneti-le pe un platou intins. Apoi preparati o marinata din cei 3-4 catei de usturoi tocati marunt (sau zdrobiti), vegeta, putin ulei si apa. Pentru ca marinata sa-si faca treaba cat mai bine, faceti mici taieturi din loc in loc (nu foarte multe!), pentru ca marinata sa imbibe mai bine carnea.

Intre timp, curatati cartofii de coaja si lasa-ti la fiert. Eu i-am preparat cu ajutorul tatei la ceaun in concediu. Puneti apa tot timpul cand observati ca scade pana cand se fierb cartofii.

Apoi, daca aveti la dispozitie un gratar, luati pulpele, mai ungeti-le un pic cu marinata si apoi ungeti gratarul cu slanina. Dupa aceea, puneti pulpele de pui la gratar. Daca nu, prajiti-le in tigaie cu ulei.

Atunci cand se prajesc, vor avea o crusta de piele crocanta la suprafata si li se va simti puternic aroma in jur. Dar ca sa fiti siguri de rezultat, incercati-le cu o furculita. Pur si simplu impungeti-le.

Cand si cartofii sunt gata, puneti sare si piper dupa gust si tot ce va mai pofteste inima.

Alaturati-le pe un platou impreuna cu niste hrean si gata masa de pranz! Sau, de ce nu, cina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripi de pui cu cartofi natur si hrean ras" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete la gratar
Ciupercute cu branza pe gratar

Ciupercute cu branza pe gratar

Se curata ciupercile, se spala si se scoate codita. Se sareaza si se adauga branza de vaci pe fiecare

4 voturi    0 comentarii
10 min
Retete la gratar
Piept de pui la gratar cu ceapa rumena si salata de varza rosie

Piept de pui la gratar cu ceapa rumena si salata de varza rosie

Se incepe cu prepararea salatei de varza. Puneti varza rosie taiata fideluta intr-un castron sau

14 voturi    12 comentarii
40 min
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 6 aripi de pui medii
  • 1 kg de cartofi natur
  • 1 borcanel de hrean ras
  • 3-4 catei de usturoi
  • putin ulei
  • sare
  • piper
  • putina vegeta (cam o lingura)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete la gratar

Pui la gratar cu garnitura de brocoli si conopida Pui la gratar cu garnitura de brocoli si conopida

Intr-un bol, se pune pieptul curatat, spalat, feliat, apoi taiat in bucati mai mici; se adauga sare si piper dupa gust, oregano, zeama

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Piept la gratar cu legume Piept la gratar cu legume

Pieptul dezosat, feliat, se pune intr-un bol, se amesteca bine cu sare, piper, condimente pentru gratar, ulei de masline si 1 lingura

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Friptura de miel cu cartofi marinata cu aparatul Food Saver