Aripi de pui cu sos de usturoi si morcovi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Aripi de pui cu sos de usturoi si morcovi

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 300 gr morcovi, curatati si taiati betisoare
  • cateii de la o capatana de usturoi, decojiti
  • 6 fire de ceapa verde, tocate
  • 1 frunza de dafin
  • 2 crengute de salvie
  • 3 crengute de cimbru
  • 2 crengute de lamaita
  • 3 cuisoare
  • 200 ml vin alb
  • 300 ml zeama de supa de pui
  • 1 kg aripi de pui
  • Sare de mare
  • 45 gr amidon alimentar dizolvat in 100 ml lapte

Mod de preparare

Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie.Se adauga aripile si se prajesc cate 3-4 minute pe ambele parti apoi se scot si se pun deoparte.

Se adauga in tigaie morcovii, cateii de usturoi si ceapa verde si se calesc 5-6 minute, pana cand incep sa se inmoaie.Se adauga cuisoarele si se calesc cateva secunde pentru a-si elibera aroma.

Din foaia de dafin, salvia,cimbru si lamaita se face o legatura cu o ata apoi se aduga in tigaia cu legume.Se toarna peste legume vinul alb si supa de pui apoi se lasa sa fiarba 5 minute.Dupa aceea se adauga aripile, sare de mare dupa gust, se acopera tigaia si se lasa totul la fiert 30-35 minute, pana cand carnea si legumele s-au facut.

Dupa cele 30-35 minute, se inlatura capacul de pe tigaie, se scot verdeturile si se adauga amidonul dizolvat in lapte, amestecand pentru ca sosul sa se omogenizeze.Se lasa sa mai fiarba 2-3 minute pana cand sosul s-a ingrosat apoi se serveste.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Prajitura cu  foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao. Un desert fara coacere, usor de facut, perfect pentru orice ocazie....

Prajitura cu foi de napolitana si crema de cacao . Un desert fara coacere, delicios si usor de facut
Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa

Descopera o reteta rapida, economica si delicioasa de tocanita simpla de vinete. Perfecta pentru o masa sanatoasa, aceasta...

Tocanita simpla de vinete. Reteta rapida, economica si delicioasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise