autor:

SaltnSasha

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante cu sos de iaurt şi usturoi

Autor: SaltnSasha (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SaltnSasha (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 mai 2014

Ingrediente
- aripioare de pui (eu am avut o caserolă cu 10 aripi), - făină, - 2 ouă, - lapte, - fulgi de porumb, - sare, - piper, - boia de ardei iute, - verdeţuri uscate (opţional), - ulei de floarea soarelui, , Pentru sos:, - 2 căţei de usturoi, - un iaurt mic, - ulei de măsline, - sare

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

14 voturi

Mod de preparare

Aripioarele crocante:



Mai întâi de toate, curăţăm şi spălăm bine aripile, apoi le tăiem în două. Vom folosi doar cele două bucăţi mari, lăsând deoparte partea cea mai mică a aripii. Pe o farfurie plată, amestecăm făină cu sare, piper, boia de ardei iute şi verdeţuri uscate (e opţional, eu am folosit Verdeţuri de Provance pentru că-mi sunt pe plac).



Într-un bol batem două ouă, adăugăm o lingură de lapte, sare şi puţină boia de ardei iute. Amestecăm totul cu o furculiţă sau un tel. Întindem o folie de plastic şi aşezăm fulgii de porumb pe jumătate din suprafaţa ei. Cu cealaltă jumătate de folie acoperim fulgii, iar apoi îi fărâmiţăm pe deasupra foliei cu ajutorul unui făcăleţ.



După ce am terminat de pregătit tot ce ne trebuie, ne apucăm să ungem aripioarele. Le trecem mai întâi prin făina combinată cu condimente, apoi prin ou şi apoi prin fulgii de porumb.



Acum că am terminat de învelit toate aripioarele în fulgii de porumb le putem prăji. Într-o tigaie punem cam jumătate dintr-o sticlă de floarea soarelui pentru ca aripile să se prăjească uniform. Aşteptăm până uleiul s-a încins pentru a pune aripile în tigaie. Le lăsăm acolo cam 9-10 minute la foc mediu, întorcându-le o dată sau de două ori pentru a fi siguri că s-au rumenit pe ambele părţi.



După ce s-au prăjit, le punem pe o farfurie pe care am aşezat în prealabil un strat dublu de prosoape de bucătărie din hârtie. Stratul de prosoape va absorbi tot uleiul în exces.



Sosul de iaurt şi usturoi:



Simplu ca “Bună ziua!”. Curăţăm doi căţei de usturoi şi îi pisăm într-un bol. Adăugăm o lingură de ulei de măsline şi puţină sare. Amestecăm bine cu un tel. Turnăm un iaurt mic şi amestecăm din nou. Gata si sosul!



Mai multe retete, pe http://www.saltnsasha.wordpress.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui crocante cu sos de iaurt şi usturoi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Frigarui din piept de pui si legume cu sos de iaurt si menta

Frigarui din piept de pui si legume cu sos de iaurt si menta

Pieptul de pui spalat si scurs de apa, se taie cubulete, rosiile se taie in jumatati, ceapa se curata,

3 voturi    1 comentariu
20 min
Mancaruri cu carne
Cricală ardelenească

Cricală ardelenească

Puiul il transam in bucati potrivite pe care le prajim in untura( da un gust mai placut cricalei),

2 voturi    0 comentarii
1h 5 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Iovănescu Dendi Hortensia , 11 mai 2015

    Da,cred că sunt bune,dar eu le fac în cuptor.Evit prăjeala.Asta e!

  • Fara foto

    OVIDIU , 08 august 2014

    foarte bun

  • Fara foto

    Marieta Pall , 13 mai 2014

    Super bune.Eu le-am incercat.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

14 voturi

Ingrediente

  • - aripioare de pui (eu am avut o caserolă cu 10 aripi)
  • - făină
  • - 2 ouă
  • - lapte
  • - fulgi de porumb
  • - sare
  • - piper
  • - boia de ardei iute
  • - verdeţuri uscate (opţional)
  • - ulei de floarea soarelui
  • Pentru sos:
  • - 2 căţei de usturoi
  • - un iaurt mic
  • - ulei de măsline
  • - sare

Raporteaza reteta

Retete
de SaltnSasha
Prăjitura magică cu ciocolată

Prăjitura magică cu ciocolată

Rupem ciocolata în bucăţi, o punem într-o oală, aruncăm untul peste ea. Le topim

7 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Spanac cu ouă ochiuri

Spanac cu ouă ochiuri

Tocăm ceapa şi usturoiul. Fierbem spanacul cam 7-8 minute, îl scurgem bine de apă şi

21 voturi    7 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pizza Calzone - varianta impletita

Pizza Calzone - varianta impletita

În 650 ml de apă caldă dizolvăm drojdia uscată împreună cu o lingură de zahăr tos. Amestecăm

12 voturi    3 comentarii
2h 10 min
Paste si pizza
Fara foto

OVIDIU

foarte bun

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

6 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

2 voturi    1 comentariu
30 min
Fripturi
Pulpe pane cu cartofi la cuptor