autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Fripturi

Aripioare de pui dulci -acrisoare

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Ingrediente
1 kh aripi de pui, 1/2 ceasca otet de vin, 1/2 ceasca ulei de masline, 2 linguri zahar brul, 1 lingura boiam de ardei iute, 4 catei de usturoi pisati, 1 lingurita sare, 1/2 lingurita piper proaspat macinat

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca otetul,uleiul,zaharul,boiaua ,usturoiul,sarea si piperul.
Din acest amestec se pune deoparte 1/4 ceasca ; Restul se pune peste aripioare si se da vasul la rece pentru o ora(cel putin) sau mai bine peste noapte.
Se infierbinta cuptorul si se pun aripioarele pe tava unsa (sau imbracata cu hirtie pergament). Se coace cam 30 min(pina sucul care se scurge din aripioare devine clar,ca apa)Din cind in cind se unge cu restul de amestec pastrat.
Se scoate din cuptor si se unge cu restul de amestec
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui dulci -acrisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
MUSCHI DE VITEL CU SOS DE FRUCTE DE PADURE

MUSCHI DE VITEL CU SOS DE FRUCTE DE PADURE

Muschiul de vitel se portioneaza ( cate doua transe la o portie ), si apoi se bardeaza ( se impatureste

5 voturi    1 comentariu
40 min
Fripturi
Friptura picanta de pui

Friptura picanta de pui

Bucatile de carne se condimenteaza cu cimbru, chili, piper, condimente pentru friptura si se lasa

26 voturi    17 comentarii
45 min
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kh aripi de pui
  • 1/2 ceasca otet de vin
  • 1/2 ceasca ulei de masline
  • 2 linguri zahar brul
  • 1 lingura boiam de ardei iute
  • 4 catei de usturoi pisati
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper proaspat macinat

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pulpe cu cascaval coapte in lapte si cu sos de ciuperci