autor:

marta gabriela abdelhafiz

» » Fripturi

Aripioare de pui dulci -acrisoare

Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 aprilie 2009

Ingrediente
1 kh aripi de pui, 1/2 ceasca otet de vin, 1/2 ceasca ulei de masline, 2 linguri zahar brul, 1 lingura boiam de ardei iute, 4 catei de usturoi pisati, 1 lingurita sare, 1/2 lingurita piper proaspat macinat

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca otetul,uleiul,zaharul,boiaua ,usturoiul,sarea si piperul.
Din acest amestec se pune deoparte 1/4 ceasca ; Restul se pune peste aripioare si se da vasul la rece pentru o ora(cel putin) sau mai bine peste noapte.
Se infierbinta cuptorul si se pun aripioarele pe tava unsa (sau imbracata cu hirtie pergament). Se coace cam 30 min(pina sucul care se scurge din aripioare devine clar,ca apa)Din cind in cind se unge cu restul de amestec pastrat.
Se scoate din cuptor si se unge cu restul de amestec
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui dulci -acrisoare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Pui la gratar cu crusta rumenita cu susan

Pui la gratar cu crusta rumenita cu susan

Se spala carnea, se zvanta cu hartie absorbanta si se impregneaza din belsug cu un amestec preparat

11 voturi    4 comentarii
40 min
Fripturi
Steak de porc cu sos vierge

Steak de porc cu sos vierge

În ultima vreme am postat cam multe dulciuri și niciun fel principal, așa că azi am decis

1 vot    0 comentarii
30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 kh aripi de pui
  • 1/2 ceasca otet de vin
  • 1/2 ceasca ulei de masline
  • 2 linguri zahar brul
  • 1 lingura boiam de ardei iute
  • 4 catei de usturoi pisati
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper proaspat macinat

Raporteaza reteta

Retete
de marta gabriela abdelhafiz
Pulpe de pui umplute

Pulpe de pui umplute

In fiecare bucata de pulpa se pune cite un"betisor"din fiecare (cascaval, ardei, telina, morcov).

6 voturi    14 comentarii
30 min
Fripturi
Pui pe cutie de bere

Pui pe cutie de bere

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea,

4 voturi    9 comentarii
40 min
Fripturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Rulouri din piept de pui cu brocolli branchat si diverse aranjamente din legume