autor:

Fara foto

» » Fripturi

Aripioare de pui la gratar

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 12 aripioare (cca 1250 g), , 1/4 ceasca sos de soia, , 1 catel de usturoi presat, , 2-3 linguri vin dulce, , 2-3 linguri ulei, , 2-3 linguri miere.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

6 voturi

Mod de preparare

Se spala aripioarele, se zvanta si se aseaza intr-un vas de sticla sau de ceramica. Intr-un bol, se amesteca sosul de soia, usturoiul, vinul si uleiul si se toarna peste aripioare.
Se acopera vasul cu o folie si se lasa carnea 2 ore la frigider sa se patrunda. Dupa care se scurge si se pune pe gratarul incins, uns cu putin ulei. Se incinge mierea intr-o ceasca termorezistenta, in partea mai rece a gratarului si, dupa ce s-au lasat aripioarele cca 12 minute sa se rumeneasca, se ung cu miere si se prajesc inca 2 minute. Se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Aripioare picante de pui la gratar

Aripioare picante de pui la gratar

Se amesteca ingrendientele si se pun aripioarele de pui intr-un castron, se ung bine cu amestecul

1 vot    0 comentarii
30 min
Retete la gratar
Gratar de aripioare si mititei de pui

Gratar de aripioare si mititei de pui

Aripioarele spalate si sterse se condimenteaza cu sare, piper, condimente pentru gratar de pui si

29 voturi    10 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

6 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 12 aripioare (cca 1250 g)
  • 1/4 ceasca sos de soia
  • 1 catel de usturoi presat
  • 2-3 linguri vin dulce
  • 2-3 linguri ulei
  • 2-3 linguri miere.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura Piramida