autor:

Fara foto

» » Fripturi

Aripioare de pui la gratar

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 12 aripioare (cca 1250 g), , 1/4 ceasca sos de soia, , 1 catel de usturoi presat, , 2-3 linguri vin dulce, , 2-3 linguri ulei, , 2-3 linguri miere.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Se spala aripioarele, se zvanta si se aseaza intr-un vas de sticla sau de ceramica. Intr-un bol, se amesteca sosul de soia, usturoiul, vinul si uleiul si se toarna peste aripioare.
Se acopera vasul cu o folie si se lasa carnea 2 ore la frigider sa se patrunda. Dupa care se scurge si se pune pe gratarul incins, uns cu putin ulei. Se incinge mierea intr-o ceasca termorezistenta, in partea mai rece a gratarului si, dupa ce s-au lasat aripioarele cca 12 minute sa se rumeneasca, se ung cu miere si se prajesc inca 2 minute. Se servesc imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Aripioare picante de pui la gratar

Aripioare picante de pui la gratar

Se amesteca ingrendientele si se pun aripioarele de pui intr-un castron, se ung bine cu amestecul

5 voturi    0 comentarii
30 min
Retete la gratar
Gratar de aripioare si mititei de pui

Gratar de aripioare si mititei de pui

Aripioarele spalate si sterse se condimenteaza cu sare, piper, condimente pentru gratar de pui si

29 voturi    10 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 12 aripioare (cca 1250 g)
  • 1/4 ceasca sos de soia
  • 1 catel de usturoi presat
  • 2-3 linguri vin dulce
  • 2-3 linguri ulei
  • 2-3 linguri miere.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Gãinã la cuptor cu ciuperci
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide