„Aripioare de pui prăjite” este una dintre reţetele uşoare atunci când îţi este foame, şi vrei să pregăteşti ceva rapid. Ea este recomandată pentru calităţile gustative, dar şi pentru mireasmă.
O reţetă banală, ar spune multe gospodine.
Hai să o scoatem din anonimat!
Se spală bine, bine aripioarele, si se taie vârfurile. Dupa îndepărtarea lor, aripioarele se taie în două exact pe articulaţie. Folosim un cuţit scurt (pentru desosare) pentru a dezgoli osul de carne. Carnea şi pielea adunată la capătul de jos se dau uşor peste cap. Am spus ca imparţim aripioara in doua. O parte are un singur os şi procedam la pregatirea ei ca mai sus. A doua parte are doua oase, de aceea vom scoate unul astfel : tăiem circumscris pielea şi carnea din locul unde aceasta se ţine şi scoatem osul prin rasucire. Dezgolim osul de carne aşa cum am procedat anterior.
Această operaţie ia infinit mai puţin timp decat am povestit.
Într-un vas punem aripioarele astfel pregătite si le lăsăm la rece 1 oră într-un baiţ făcut din sana, sare şi usturoi tocat, cimbru, oregano si piper.
Se incinge bine uleiul intr-un vas adanc si se prajesc aripioarele pana devin aurii.
Se servesc cu orice fel de garnitura. Eu am pregatit orezul marmorat.
Va asigur ca sunt absolut delicioase si deosebit prezentate.
Ele vor cuceri chiar si pe cel mai mofturos „mancacios”.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii