autor:

Fara foto

» » Fripturi

Aripioare picante

Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 decembrie 2009

Ingrediente
12 aripioare, 250mL lapte, 1 căpătână de usturoi, sos de chili, 2 ardei iuţi, pesmet, 3 ouă, 2 linguri de amidon sau făină, pesmet

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se spală aripioarele şi se taie în jumătăţi.
Laptele se amestecă cu usturoiul tăiat, ardeii iuţi tăiaţi felii, sos de chili (sau chili sub formă de praf) şi piper. Aripioarele se aşează într-o caserolă şi se adaugă peste ele amestecul anterior. Se lasă la macerat la frigider peste noapte.
Din ouă, amidon şi pesmet se face un sos ce se condimentează cu sare şi piper. Sosul trebuie să fie mai gros. Aripioarele se dau mai întâi prin acest sos, apoi prin pesmet şi se prăjesc în baie de ulei într-o tigaie adâncă.
După ce le-am prăjit, le-am introdus în cuptorul încins la 200oC pentru 20 de minute pentru a deveni şi mai crocante.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare picante" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Aripioare picante cu sos de branza albastra

Aripioare picante cu sos de branza albastra

Se topeste untul, sosul iute si otetul. Se rastoarna intr-un bol. Se amesteca ingredientele pentru

1 vot    2 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Aripioare picante de pui la gratar

Aripioare picante de pui la gratar

Se amesteca ingrendientele si se pun aripioarele de pui intr-un castron, se ung bine cu amestecul

5 voturi    0 comentarii
30 min
Retete la gratar

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 12 aripioare
  • 250mL lapte
  • 1 căpătână de usturoi
  • sos de chili
  • 2 ardei iuţi
  • pesmet
  • 3 ouă
  • 2 linguri de amidon sau făină
  • pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de Cristina
Pui cu miere si portocala

Pui cu miere si portocala

Se spală puiul şi se taie bucăţi. Se sărează bucăţile de pui, se ung cu miere şi se aşează

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Pui cu cartofi in vas roman

Pui cu cartofi in vas roman

Înainte de a începe, se scufundă vasul roman pentru 20 de minute în apă rece. Cartofii se curaţă

5 voturi    2 comentarii
40 min
Fripturi
Rulouri de pui cu smantana

Rulouri de pui cu smantana

Se spală şi se feliază pieptul de pui. Feliile se bat ca pentru snitele şi se condimentează

7 voturi    1 comentariu
1h
Fripturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte gustoase!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Snitele “Betisoare” din piept de gaina cu mac