autor:

Camelia Grosu

» » Fripturi

Aripioare picante

Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 18 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Camelia Grosu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 18 aprilie 2010

Ingrediente
-16 aripioare, -4 linguri de faina cu varf, -2 linguri praf de usturoi, -1 1/2 piper cayene (chili), -sare, -1/2 cana unt topit, -1/2 cana de sos picant, -1 lingura de otet, -ulei de uns tava

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Spalam aripioarele, le stergem cu o carpita de bucatarie, le taiem varfurile si le taiem apoi in doua. Amestecam bine faina,usturoiul, piperul cayene si sarea intr-o punga. Punem aripioarele in punga si amestecam foarte bine, astfel incat aripioarele sa fie complet acoperite cu faina. Luam o tava si o tapetam cu hartie de copt pe care o ungem dedesupt. Scoatem aripioarele din punga, le scuturam putin, le punem in tava si le dam la frigider timp de 1 ora. In acest timp, intr-o alta punga amestecam bine untul topit, sosul picant si otetul. Dupa ce a trecut 1 ora, se scot aripioarele de la frigider si se pun in punga cu sosul picant. Amestecam bine, pana cand toate aripioarele sunt acoperite cu sos, le asezam in tava pe care am uns-o cu ulei si le dam la cuptor sa se coaca 30 de minute pe fiecare parte la 200*C.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare picante" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Aripioare picante la cuptor

Aripioare picante la cuptor

Intr-un castronel am pus toate ''prafurile'', 1 lungurita de mustar iute, 1 lingurita mustar dulce,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Aripioare chinezesti picante

Aripioare chinezesti picante

Se spala aripioarele si se pun la prajit in ulei. Se deshidrateaza ciupercile in apa clocotita.

7 voturi    5 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2012

    Apetisante !!!

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

    Si eu fac ... arata cam asa...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

    Am trecut iar pe aici si am admirat aripioarele, sunt apetisante.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • -16 aripioare
  • -4 linguri de faina cu varf
  • -2 linguri praf de usturoi
  • -1 1/2 piper cayene (chili)
  • -sare
  • -1/2 cana unt topit
  • -1/2 cana de sos picant
  • -1 lingura de otet
  • -ulei de uns tava

Raporteaza reteta

Retete
de Camelia Grosu
Gogosele umplute

Gogosele umplute

Apa, uleiul si sarea se dau in clocot, se iau de pe foc si se toarna faina dintr-o data toata batandu-se

13 voturi    7 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Chec din carne de porc

Chec din carne de porc

Se fierb 20 de minute ouale, le introducem apoi in apa rece, le curatam si le taiem in doua pe lung.

13 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Sos de carne

Sos de carne

Intr-o cratita se pune carnea, sucul de rosii, usturoiul curatat si taiat felii, mirodeniile, uleiul,

12 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Sosuri

valentina ionita (Chef de cuisine)

Apetisante !!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Pui pe sticla