autor:

Doina  Varga

» » Fripturi

Aripioare picante la cuptor

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 februarie 2010

Ingrediente
8-10 aripioare de pui, 1/2 telina (350-400 g), 1 mar, 1 morcov, 3-4 peperoni, 5 linguri ulei (de masline), cateva fire de patrunjel, 1 ceapa mica, 1 capatana usturoi, 1 lingurita boia dulce si iute, 2 foi de dafin, 1 lingurita miere, 50 ml vin rosu, piper, cimbru, chili, curry, sare

Dificultate: Medie Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Spalati aripioarele, zvantati-le cu hartie absorbanta si condimentati-le cu un baitz preparat din: miere, o lingura ulei, 2 catei de usturoi zdrobiti, boia, curry, chili, piper si putina sare. Lasati-le cel putin 10-15 minute, apoi puneti-le intr-o tava sau intr-un vas de sticla termorezistenta cu tot cu baitzul, adaugati restul de ulei, cateii de usturoi taiati felii, frunzele de dafin, felii de ceapa si morcov, felii de mar si si bastonase de telina. Adaugati 1 litru de apa, frunzulite de patrunjel si peperoni taiati in bucati mai mari. Pudrati deasupra cu boia, cimbru si chili.
Dati la cuptorul preincalzit, la foc mic, 30 minute. Stropiti din cand aripioarele cu sosul din vas, adaugati vinul, dati focul la mediu si mai lasati 15 minute, sa se rumeneasca frumos.
Asezati pe farfurii cate 2-3 aripioare, peperoni, usturoi si legume din tava, decorati cu sos din tava si frunzulite de patrunjel.
Se pot servi ca atare, cu diferite garnituri sau salate. Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare picante la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Aripioare picante la cuptor

Aripioare picante la cuptor

Intr-un castronel am pus toate ''prafurile'', 1 lungurita de mustar iute, 1 lingurita mustar dulce,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive cu carne
Aripioare picante în sos de vin

Aripioare picante în sos de vin

Reteta o am de la o colegã, e preferata familiei. Am fãcut si eu si a iesit super bun, mai ales

6 voturi    3 comentarii
25 min
Fripturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    Reteta e super,am pregatit si eu asa ceva cand am avut copiii in vizita si au fost foarte incantati.Felicitari Doina !

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gheorghe Blindu , 02 februarie 2014

    Salut americane

  • Fara foto

    Nicolae Danut Mancas , 01 februarie 2014

    super tareeee...

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    Ce bine arata........

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

      mai lovit la punctul sensibil!miere,piri piri,vin....ce bunatate!

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 11 februarie 2010

      Minunată reţeta ta, Doiniţa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 8-10 aripioare de pui
  • 1/2 telina (350-400 g)
  • 1 mar
  • 1 morcov
  • 3-4 peperoni
  • 5 linguri ulei (de masline)
  • cateva fire de patrunjel
  • 1 ceapa mica
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingurita boia dulce si iute
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita miere
  • 50 ml vin rosu
  • piper
  • cimbru
  • chili
  • curry
  • sare

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

mac myra (Chef de cuisine)

Ce bine arata........

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată