Oasele se spală bine, se opăresc şi se pun la fiert în apa rece, adaugând sare după gust. Când lichidul a scăzut la jumătate, se încearcă dacă mai trebuie întărit cu câteva foi (grame) de gelatină. Proba se face prin răcirea unei mici cantităti de aspic. Aspicul cu cât este mai închegat cu atât se prezintă mai frumos. Limpezirea aspicului: într-o cratiţă de 3 - 4 I se pun albuşurile, 3-4 linguri de apă rece şi 100-200 g carne macră tocată. Se bate totul de câteva ori, se pun celelalte legume, precum şi piperul, oţetul, vinul, foaia de dafin şi se amestecă totul pâna la omogenizare. Peste această compoziţie se toarnă, puţin câte puţin, din lichidul călduţ (limpezit), se potriveşte de sare şi oţet. Se pune apoi cratiţa pe maşina de gătit la un foc potrivit şi se lasă să fiarbă încet. În acest timp, nu se amestecă compoziţia şi nu se mişcă cratiţa. Se lasă să scadă compoziţia încercând câte o picatură (se strânge picatura de aspic rece între degete, dacă e foarte lipicioasă aspicul este gata sau se lasă o cantitate mică să se răcească). Se strecoară printr-o pânză de in curată şi se pune într-un vas la rece, după care se poate folosi la glasare si ornare. Aspicul se foloseşte la ornarea şi glasarea preparatelor de carne, peşte, ouă, salate. Se pastrează la rece şi se foloseşte pe măsura necesităţii, prin reincalzire.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii