autor:

Fara foto

» » Aperitive

Aspic de pasare

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 mai 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 mai 2005

Ingrediente
2 kg oase de pasare (capete, gâturi, aripi, picioare), 3 I apă, 40-50 g gelatină, 50 g ceapă, 50 g morcovi, 50 g ţelină, 2 fire tarhon, 1 foaie dafin, 10-20 ml oţet, 100 ml vin, 10 boabe piper, 2-3 albuşuri, 20 rnl coniac, 100-200 g carne tocată macră.,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Oasele se spală bine, se opăresc şi se pun la fiert în apa rece, adaugând sare după gust. Când lichidul a scăzut la jumătate, se încearcă dacă mai trebuie întărit cu câteva foi (grame) de gelatină. Proba se face prin răcirea unei mici cantităti de aspic. Aspicul cu cât este mai închegat cu atât se prezintă mai frumos. Limpezirea aspicului: într-o cratiţă de 3 - 4 I se pun albuşurile, 3-4 linguri de apă rece şi 100-200 g carne macră tocată. Se bate totul de câteva ori, se pun celelalte legume, precum şi piperul, oţetul, vinul, foaia de dafin şi se amestecă totul pâna la omogenizare. Peste această compoziţie se toarnă, puţin câte puţin, din lichidul călduţ (limpezit), se potriveşte de sare şi oţet. Se pune apoi cratiţa pe maşina de gătit la un foc potrivit şi se lasă să fiarbă încet. În acest timp, nu se amestecă compoziţia şi nu se mişcă cratiţa. Se lasă să scadă compoziţia încercând câte o picatură (se strânge picatura de aspic rece între degete, dacă e foarte lipicioasă aspicul este gata sau se lasă o cantitate mică să se răcească). Se strecoară printr-o pânză de in curată şi se pune într-un vas la rece, după care se poate folosi la glasare si ornare. Aspicul se foloseşte la ornarea şi glasarea preparatelor de carne, peşte, ouă, salate. Se pastrează la rece şi se foloseşte pe măsura necesităţii, prin reincalzire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Aspic de pasare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Snitele pufoase cu fulgi de porumb si susan

Snitele pufoase cu fulgi de porumb si susan

Taiem pieptul de pui filè si condimentam cu sare si piper pe ambele parti.Intr-o farfurie putin

7 voturi    1 comentariu
45 min
Aperitive cu carne
Chiftele

Chiftele

Peste carnea tocata am adaugat ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, mararul si patrunjelul tocate

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 2 kg oase de pasare (capete
  • gâturi
  • aripi
  • picioare)
  • 3 I apă
  • 40-50 g gelatină
  • 50 g ceapă
  • 50 g morcovi
  • 50 g ţelină
  • 2 fire tarhon
  • 1 foaie dafin
  • 10-20 ml oţet
  • 100 ml vin
  • 10 boabe piper
  • 2-3 albuşuri
  • 20 rnl coniac
  • 100-200 g carne tocată macră.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Pogacele din foietaj Pogacele din foietaj

Dezghetam aluatul la temperatura camerei, apoi il întindem putin. Cu un pahar, decupam aluatul. Pe fiecare disc de aluat, punem

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Rulouri de pui impachetate in foi