Se taie zarzavatul felii şi se pune la fiert în apă cu sare. Dupa ce a fiert 10-20 minute, se pune gelatină spălată în apă rece şi se amestecă pâna da în fiert. Imediat ce a dat în fiert, se trage de pe foc şi se răceşte puţin, atât cât poate suporta degetul. Intre timp se toacă carnea, se pune sare, piper, foi de dafin, cotoarele de tarhon, vinul, oţetul, albuşul, se amestecă şi se omogenizează compoziţia. Peste aceasta compoziţie se toarnă puţin câte puţin aspicul cald, amestecând bine până la omogenizare. Se pune apoi la fiert la foc moderat. Nu se mai amestecă şi nu se mişcă cratita. Se lasă să scadă compoziţia, apoi se strecoară şi se pune la rece, folosindu-se la glasare şi la ornare.
Aspicul pentru păstrăvi se ornează cu vin roşu. Peştele fiind, în general, servit rece, se aranjează şi se garniseşte cu aspic, care îi dă gust şi un aspect frumos.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii