Avgolemono - Supa greceasca cu ou si lamaie

Se taie pieptul de pui cubulete si se pune la calit impreuna cu ceapa maruntita in uleiul de masline.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Avgolemono - Supa greceasca cu ou si lamaie

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 2 cepe
  • 3 oua
  • 1 ceasca orez
  • 2 morcovi
  • 2 lamai
  • 2 linguri ulei de masline
  • Sare, piper mozaic
  • 1.5 l apa

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui cubulete si se pune la calit impreuna cu ceapa maruntita in uleiul de masline.

Se spala orezul, se curata morcovul si se taie rondele si se adauga peste pieptul de pui.

Se adauga 1.5 l de apa, sare si se lasa supa la fiert 15-20 de minute.

Se spala bine lamaile cu apa calduta, apoi se da coaja pe razatoare si se stoarce zeama.

Se bat cele trei oua impreuna cu coaja rasa de lamaie si se incorporeaza in supa.

La final, se adauga zeama de lamaie si se condimenteaza supa cu sare si piper dupa gust.

Pofta buna !

O supa numai buna pentru vremea rece, usor de preparat, magnific de gustoasa.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor