Baby Corn si andive cu somon pe pat de Rucolla

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
Baby Corn si andive cu somon pe pat de Rucolla

Ingrediente

  • 1 borcan Baby Corn
  • 1 andiva mai mare
  • 500-750 gr de somon
  • 1 1/2 punga de rucola
  • 4 cepe rosii
  • 450-500 gr de castraveti acri
  • sare, piper, ulei

Mod de preparare

Reteta se executa in doua etape, prima etapa se iau aproximatic 500 gr de somon si se taie foarte fin, se iau castraveti acri si se taie in cubulete mici si se adauga peste somon, separat se taie si ceapa rosie foarte fin si se amesteca bine, punandu-se un pic de ulei de masline. Dupa ce andivele au fost spalate si sterse cu grija, se umplu cu respectiva compozitie. Andivele se aseaza pe un pat de rucolla care a fost in prealabil stropit cu un dresing de ulei de masline cu zeama de la o lamaie.

Etapa a doua: Baby corn-ul(mini porumb) se invelesc in somon si se aseaza printre andive. Separat se face un dressing cald care se va adauga atat pe andive cat si pe somonul care inveleste porumbul compus din:

50 gr de praz taiat foarte fin

20 ml de cognac

100 ml de smantana lichida

100 gr de blue cheese(branza cu mucegai)

Se taie prazul foarte fin si se caleste intr-o lingura de ulei de masline, cand devine moale si lucios se adauga coniac-ul lasandu-se sa fiarba pana iese taria alcool-ului, dupa care se adauga smantana si branza, continandu-se fierberea pana devine mai consistent dressing-ul ca textura, acesta se va adauga pe preparatele de baza foarte putin restul fiind pus in boluri, fiecare putandu-se servi, acest dressing l-am invatat de la prietena mea Liliana de la Focsani.

Pofta Buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse
Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise